Anasayfa , Haberler , Stuttgart’da 19 Aralık Hapishaneler Katliamı Söyleşisi

Stuttgart’da 19 Aralık Hapishaneler Katliamı Söyleşisi

STUTTGART|24.12.2021| Pazar günü Stuttgart Tohum Kültür Derneği’nde, 19 Aralık Hapishaneler Katliamı ile ilgili bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Münih Komünistler Davası sanığı ve 19 Aralık Katliamı tanığı Müslüm Elma katıldı.

19 Aralık 2019’da faşist TC Devleti’nin “Hayata dönüş operasyonu” adı altında hapishanelerde gerçekleştirdiği katliamda şehit düşenlerimiz özelinde tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından söyleşiye geçildi.

İlk olarak Müslüm Elma söz aldı ve 19 Aralık Katliamı’nın yanı sıra, Türkiye ve T.Kürdistanı’nda yaşatılan Aralık ayı katliamlarına ilişkin düşüncelerini dile getirdi. Aralık ayı katliamlarının devletin Kürt, Alevi ve devrimcilere yönelik tutumlarının aynası olduğunu belirten Müslüm Elma, yaşatılan katliamlar ile halkın örgütlü mücadelesinin bitirilmek istendiğini vurguladı. 19 Aralık Katliamı’na dair ise, “hapishanelerde devrimciler örgütlü olduklarından, devletin halk düşmanı birçok politikasını uygulamasını engelleyebildiler. Bu katliam ile devletin hedefi, hapishanelerdeki örgütlü gücü dağıtıp, devrimci tutsakları dize getirmenin yanı sıra, dışarıya da kendisine itaat edilmemesi halinde sonlarının böyle olacağı mesajını vermekti. Böylece o süreçte zaten zayıf olan kitle mücadelesini tamamen sönümlendirmeydi amacı…” dedi. “Devrimcilerin içerde ve dışarda bu saldırılara karşı verdikleri destansı mücadeleye her zaman büyük saygı duyulması gerekir” diye sözlerine devam eden Müslüm Elma; “bugün hapishanelerde gerçekleşen saldırılara karşı da devrimcilerin birlikte hareket etmesi oldukça önemli bir noktada durmaktadır” diyerek, sözlerini bitirdi.

Müslüm Elma’nın konuşmasından sonra soru-cevap şeklinde ilerleyen söyleşi, katliamın diğer tanıklarının söz alması ile devam etti. Birçok katliam tanığı 19 Aralık’ta verilen mücadelenin önemine vurgu yaparken, bugün de birleşik mücadelenin örülmesi gerektiğini vurguladılar. Son olarak katılımcıların da söz alması ile söyleşi sona erdi.