Home , Haberler , Zürih`te Coşkulu 8 Mart…!

Zürih`te Coşkulu 8 Mart…!

IMG_5102
8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yapılacak etkinlik, bu yıl  hafta içine geldiğinden dolayı, yerli ve göçmen kadın örgütleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, 12 Mart 2016 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Öncesinden gerçekleştirilen ortak toplantılarda, Zürih Yeni Kadın Komitesi de  düşüncelerini ifade ederek, belli noktalarda ortaklaşma sağlandı.
12 Mart/Cumartesi günü, Yeni Kadın,hazırladığı pankart, döviz, Banu Büyükavcı`nın resminin basıldığı tişörtler ve flamalarla,yürüyüş alanında yerlerini aldılar. Alanda, Yeni Kadın da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
İsviçreli yerel kadın örgütlerinin yanısıra, değişik göçmen gruplarına mensup emekçi kadın örgütlerinin katıldığı eylem, oldukça canlıydı.
Yürüyüşe ilginin, geçen yıllara oranla daha da yoğun olduğu ve bunun da katılıma yansıdığı görüldü. Yürüyüş ve mitinge, 2000 civarında bir katılım gerçekleşti.
Kadınların, kendi renkleriyle, pankart, döviz ve flamalarıyla katıldığı yürüyüş, çevrede bulunan kitlenin de oldukça ilgisini çekmekteydi.
Yeni Kadın, yol boyunca, merkezi olarak çıkarılan bildiriyi, Almanca ve Türkçe olarak basılarak dağıtımı gerçekleştirdiği görüldü.
Yine, geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da etkinliğe sadece kadınlar katılmıştır.Yeni Kadın`ın , erkeklerin de katılması gerektiği noktasındaki eleştirilerine rağmen, çoğunluğun bu yönlü karar almasından kaynaklı, yürüyüş bu şekilde gerçekleşti.
Coşkulu gerçekleşen yürüyüş, Helvetiaplatz`da yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.

 

IMG_5084

IMG_5086

 

IMG_5092

 

 

 

 

 

 

AHM-İsviçre