Anasayfa , Avrupa , Zürih`de Kobane İçin İşgal Eylemleri Gerçekleştirdi!

Zürih`de Kobane İçin İşgal Eylemleri Gerçekleştirdi!

1) HavaalanıZÜRİH |08-10-2014| DAİŞ Terör örgütünün Kobaneye saldırılarının yoğunlaştırılması üzerine İsviçre’nin Zürich kentinde 07 Ekim 2014 tarihinde üç bine yakın kitle sokağa çıktı.

Kürt Kurumların yanısıra, içinde İTİF’inde yer aldığı İsviçre Demokratik Güç Birliği, YDG, Yeni Kadın ve Devrimci örgütlerden PARTİZAN, MLKP, MKP’de eyleme katılan kurumlardı.

Zürih`de Üç Bine Yakın Kitle Kobane İçin TC Konsolosluğuna Yürüdü!

2) YürüyüşGüç Birliği öncülüğünde yapılan eylem Zürich Parlamentosu’ndan Türk konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca Almanca, Türkçe ve Kürtce sloganlarla İŞID ve TC devleti protesto edildi.

Konsolosluk önünde saygı duruşunun peşine Güç Birliği adına yapılan konuşmadan sonra, PYD, Afbau İnşa Örgütü ve Zürih Kürt Meclisi de birer konuşma yaptı. Bir saate yakın konsolosluk önünde gerçekleşen eylem sonrası kitle dağılmadan Zürih ana Tren İstasyonu işgal edilmesi için katılan kitleyi tekrar yürüyüşe gecirildi.

 

 

 

Polisinin Mudahale etmek istemesine rağmen Tren İstasyonu işgal eylemi gerçekleştirildi.

Banhof 0İstasyona yakın bir yerde Polis kuvetti durdurarak kitlenin Tren Garına girmesini önlemek istedi. Fakat kitlenin kararlı tavrı üzerine Polis geri adım atararak yolu tekrar acamak zorunda kaldı.

Tren garı içine giren kitle burada güçlü bir slogan eşliğinde A/P yaptı yaklaşık bir saate yakın süren istasyon eyleminden sonra, Zürih Havaalanına gidilmek üzere tren işgal edilerek binildi.

 

 

 

 

 

Uluslarası Zürih Havaalanı İşgal eylemine Gençlik imza attı!

Havalanı 0İçinde YDG nin de oldugu gençlik yoğunluklu yapılan uluslarası Zürih Havaalanı işgal eylemi, Tren den inen kitle sloganlar eşliğinde Havaalanına girdi. Zürich Havaalanı’nda Türkisch Airlines önünde ABD ve T.C destekli IŞİD terörü teşhir edildikten sonra işgal eylemi sloganlar eşliğinde coşkulu bir şekilde bitirildi.

 

 

 

 

 

3) Yürüyüş4) Yürüyüş

1) Havaalanı