Anasayfa , Kadın , Zürih Yeni Kadın dan Açıklama

Zürih Yeni Kadın dan Açıklama

15220007_1173625776052257_270275215764409541_nH.Merkezi: Zürih Yeni Kadın’dan 25 Kasım günü gerçekleştirilen eylemlere ilişkin açıklama.

 

“Haklı olan herşey için alanlardaki Gücümüz ve Öfkemiz yanıtımızdır!

Kadının mücadeledeki varlığının ve dik duruşunun haklı ve onurlu gururu ile Zürih Yeni Kadın Komitesi olarak 25 Kasım ve 8 Mart çalışmalarını bir bütün ele alarak örgütlemeler yapmayı planladık. Çalışmalarımızı gelişen kadın mücadelesinden elbette bağımsız ele almadık.

Yerel kurumlar ve Türkiyeli kurumlarla oluşturulan Kadın Komitelerinin içinde üzerimize düşen görevler ile birlikte çalışmalarımızı Alman devleti tarafından tutsak edilen Banu yoldaşımız ve Zürih Hapishanesindeki tutsak gazeteci Nekanee temalı çalısmalar özgülünde örgütledik/örgütleyeceğiz.

Çalışmalarımızın en önemlisi elbette Yeni Kadın MYK`mızın Münih mahkemesi önünde merkezi eylem çağrısı idi. Merkezi çağrıya cevap olarak kendi gerçekliğimizle güçlü bir çıkışla 25 Kasımda Münih Mahkemesi önündeydik. Kadın Yaşam Özgürlük sloganını, Kadın dayanışması göstererek katılım sağlayan RJZ`li ve SKB`li kadınlarla ile birlikte gür sesimizle haykırdık.

25 Kasim Kadına Şiddete Hayır Kadın Komitesi için de aldığımız kararlar doğrultusunda Mahkeme önündeki coşkumuzun devamı olarak aynı coşkumuzla akşam yapılan yürüyüşte yerimizi aldık. Merkezi bildirimiz ve Freiheit für Banu und Nekanee yazılı kuşlamalarla kendi gündemimizle Kadın mücadelesine bir ses de Zürih den çıkardık. YDG’li genç kadınlarında katıldığı eylemimiz oldukça coşkulu ve kadın inisiyatifi ile nelerin yapılacağı gerçekliğini bize pratikle gösterdi. Yürüyüş boyunca eylemimize erkek egemen sistemin kısa süreli saldırılarını haklı ve meşru mücadelemizden aldığımız güçle meşru savunma ve saldırı haklılığımızla yürüyüşümüzü kendi inisiyatifimizle sonlandırdık.

Eylem de sık sık „Jin Jiyane Azadi“ ve „Schulter an Schulter gegen Sexismus“ sloganları atıldı.

Yeni Kadın”