Anasayfa , Avrupa , Londra’da gözaltılar ve çete saldırıları protesto edildi

Londra’da gözaltılar ve çete saldırıları protesto edildi

cetelere_karsi_eylem_1LONDRA  |09-10-2013 | Gülsuyu’nda yaşanan devlet desteklı çete saldırıları ve sonrasında devrimcilere yaoılan gözaltılara karşı Londra’da 9 Ekim günü basın açıklaması yapıldı.Dalston Kinslan tren istasyonu öünde yapılan basın açıklamasındaPartizan imzalı “Stop Polıce-Criminal Gang Raids Against the people! / Polis çete saldırılarına geçit vermeyeceğiz!” yazılı pankart açıldı. Ayrıca “Gözaltılara terörüne son / End the detention terror” yazılı bir pankartın açıldığı eylemde sık sık ingilizce ve Türkçe sloganlar atıldı.
“Devrimcilere Müdahale, Çetelere Tam Destek”başlıklı basın açıklamsında “İktidara geldiği günden bu yana, devrimci kurumlara, kişilere, Kürt halkına ve işçi sınıfına karşı vahşi bir savaş yürüten AKP iktidarı, şimdi de kucağında beslediği faşist çeteleriyle halklarımıza ve devrimci öncülerine saldırıyor.

TC devleti ve onun kolluk güçleri yıllardan beridir ele geçiremediği, devrimci geleneği ve direnişi bastıramadığı emekçi semtlere, kültürel yozlaşma- fuhuş ve uyuşturucu ile girmenin planlarını yapmaktaydı. Devletin tüm bu yönelim vesaldırılarını halkın devrimci evlatları çeteleri geri püskürterek ve geçit vermeyerekdevrimci iradeyi büyütmüş ve halkının yanında yerini almıştır.” denildi.Açıklamının sonunda ise “Bizler, Londra’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı politik göçmenler olarak yoldaşlarımızın yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Devrimci kurumlar ve yoldaşlarımız yalnız değildir. Emekçi semtleri sizlerin kar hırslarınıza yem etmeyeceğimiz gibi, uyuşturucu batağına çevirmenize de göz yummayacağız. Ülkemiz dışında bulunduğumuz her alanda sizlerin kanlı yüzünüzü ve katil kimliğinizi teşhir edeceğiz. Ellerimiz yakanızdadır.” görüşlerine yer verildi. “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarıyla bitirilen basın açıklamasına Partizan, Gik-Der ve YÇKM katıldı