Home , Avrupa , Zürih Tren İstasyonunda İşgal Eylemi!

Zürih Tren İstasyonunda İşgal Eylemi!

IMG-20141003-WA0006İSVİÇRE |04-10-2014|Rojava’nın Kobanê Kantonuna yönelik İŞID saldırılarını, İsviçre Demokratik Güç Birliği 03 Ekim 2014 tarihinde, Zürih Uluslararası Tren İstasyonunda protesto etti.

İŞID Terör örgütünün saldırılarının artması ve Kobane’de destansı bir halk direnişi nedeniyle İsviçre’de her gün farklı çeşitlerde eylemler devam etmektedir. Aynı gün Bern ve Zürih’de Güç Birliği çagrısıyla protesto eylemleri gerçekleştirilidi.

İTİF, İGİF, İDHF, İDKTM, İABF nin oluşturduğu güç birliğinin yanısıra YDG – Yeni Kadın ve PARTİZAN’da destek verdiği eylem akşam iş çıkışı saati olan 18.00 de Uluslarası Tren İstasyonunda „Bıji berxwedana Kobanê“ sloganlarıyla istasyon bir anda farklılaştı.

Eylem başlamadan çok kısa bir süre önce istasyon içinde 6-7 kişilik eyleme gelen grubu polis ablukaya alarak flama ve kimliklerini alması üzerine, güç birliği eylemi başlatarak polisin elinde olan arkadaşlarımız için girilen küçük çapta kavga sonucu abluka cemberi kırılarak arkadaşlarımız alınmıştır.

Çoşku ve yüksek bir motivasyonla istasyon içinde atılan gür sloganlarla adeta inliyordu. Tren İstasyonundaki yolcularının alkışlarının yanısıra bir anda dikkat ve ilgi çeken bir eyleme dönüştü.

Eylem istasyon içinde yapılan yürüyüş turundan sonra, oturma eylemi gerçekleştirildi. Burada yapılan Almanca ve Türkçe açıklamlardan sonra, Yarın Strasbourg da yapılacak mitinge çağrı yapılarak, „Kürdistan Faşizme Mezar Olacak!“ sloganlarıyla bitirildi.

 

IMAG0442

IMG-20141003-WA0006

IMG-20141003-WA0008