Anasayfa , Avrupa , PARTİZAN; Ecevit Piroğlu’nun Özgürlüğü İçin Alanlara Çıkalım!

PARTİZAN; Ecevit Piroğlu’nun Özgürlüğü İçin Alanlara Çıkalım!

HABER MERKEZİ|11.01.2023| Partizan bir açıklama yayınlayarak, Sırbistan’da tutuklu bulunan ve Türkiye’ye iadesi söz konusu olan Ecevit Piroğlu için özgürlük istedi;

“DEVRİMCİ DEMOKRAT KAMUOYUNA ÇAĞRI!

 

ECEVİT  PİROĞLU’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ALANLARA ÇIKALIM!

 

Ecevit Piroğlu Haziran 2021 tarihinde geçerli olmayan seyahat belgeleriyle yolculuk yaptığı gerekçesiyle Sırbistan’da tutuklandı. Politik kimliği açığa çıktıktan sonra Sırbistan hükümeti tarafından Türkiye’ye iade edilmek isteniyor.  18 aydır tek kişilik bir hücrede tutulan Ecevit Piroğlu tüm insani haklarından mahrum bir şekilde izole edilmiş bulunuyor.

 

Yapılan iki ayrı duruşma da mahkeme, Ecevit Piroğlu’nu Türkiye’ye iade etme kararı verdi. Bu durumu protesto eden Ecevit Piroğlu açıklık grevine başladı. 136 gün süren açık grevinde geçici olarak bilincini kaybeden Ecevit Piroğlu’nun ciddi sağlık sorunları bulunmaktadır.

 

İade kararını bozan üst mahkemenin kararı sonrası kamuoyunun yaptı açıklık grevini bırakma  çağrısına Ecevit Piroğlu bunu dikkate alarak açlık grevine bir süreliğine ara vermiş bulunuyor.

 

Türk devleti Ecevit Piroğlunun iadesinin gerçekleşmesi için Sırbistan hükümetiyle defalarca görüşmeler yaptı. Ecevit Piroğlu’nun Gezi Direnişinde yer aldığı ve bu direnişe önderlik yaptığı, Rojava’da Kürt halkıyla dayanışma da bulunduğu gerekçesiyle Türk devleti Ecevit Piroğlu’nu ısrarla istemektedir.

 

Ecevit Piroğlu’nun Türkiye’ye iade edilmesi durumun da yaşamı tehlikeye girecektir. Adil bir yargılamanın zaten mümkün olmadığı Türkiye’de Ecevit Piroğlu’nun ömür boyu hapishanede tutulması tehlikesi fazlasıyla vardır.

 

Ecevit Piroğlu 18 Ocak 2023 tarihinde yeniden yargılanacak ve Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Son duruşma Ecevit Piroğlu’nun  geleceği açısından oldukça önemlidir. Bu son duruşma öncesi Avrupa’nın tüm  alanların da Ecevit Piroğluy’la dayanışma için sokağa çıkmalıyız. Sırbistan konsoloslukları önünde yapılacak gösterilerde Ecevit Piroğlu’na özgür talebimizi haykırmalıyız.

 

Ecevit Piroğlu’nun özgürlüğünü sadece bireysel bir talep olarak görmemeliyiz. Avrupa devletleri politik kimliğe sahip devrimci ve yurtseverleri Türkiye’ye iade için artık kendi yasalarını da çiğnemeye başladılar. Türk devletiyle yapılan çıkara dayalı ilişkilerde  devrimciler ve yurtseverler pazarlık konusu yapılmaktadır. İsveç ve Finlandiya’nın NOTA’ya alınması için Türk devletinin devrimcileri ve yurtseverleri pazarlık konusu yaptığı bilinmektedir. Bunun gerçekleşmesi için yasaların da değişikliğe giden bu ülkeleri başka ülkelerin de takip etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Sorun ciddidir. Hiç kimse bu durum beden uzaktır diye düşünmemelidir.  Unutmayalım ki, burjuvazi için insan hakları ve insan yaşamının fazla bir değeri yoktur. Burjuvazi için önemli olan kendi sınıf çıkarlarıdır.

 

ECEVİT PİROĞLU YANLIZ DEĞİLDİR!

ECEVİT PİROĞLU’NA ÖZGÜRLÜK

 

 

12 Ocak 2023

PARTİZAN”