Anasayfa , Avrupa , Zürich, Irkçılığa Karşı Yürüdü!

Zürich, Irkçılığa Karşı Yürüdü!

 

 

IMG_4763Zürich, Irkçılığa Karşı Yürüdü!

28 Şubat`ta ırkçılar tarafından halkoylmasına sunulacak olan, „Durchsetzungsinitiatıve“ (yaptırım inisiyatifi), Zürih`te yapılan yürüyüş ile protesto edildi.
İsviçreli partiler tarafından organize edilen yürüyüşe, 3 bin`in üzerinde bir katılım gerçekleşti. Yoğun olarak isviçrelilerin katılım sağladığı yürüyüşe, Zürich başbakanı Corina Mauch`ta katılarak, bu ırkçı inisiyatife karşı bir konuşma gerçekleştirdi.Ellerinde, üzerlerinde bu inisiyatife hayır yazılı  balonlarıyla katılan yürüyüşçüler, SVP`yi protesto ederek, birlik mesajları verdiler.
Yürüyüşe göçmenlerin ilgisi oldukça az olurken, özellikle de göçmen demokratik kurumlardan İTİF-YDG ve Yeni Kadın`ın kitlesel katılımı ve yürüyüş boyunca susmayan coşkusu göze çarpıyordu. Hazırladıkları „Nein zur Durchsetzungsinitziatıve“,“Gleiche Rechte Für Alle“ sloganı ve İTİF-YDG-Yeni Kadın imzalı pankart ve yine aynı sloganla hazırlanan el ilanları kitlenin oldukça ilgi odağı olmuştur.Yine, YDG, sürdürdüğü kampanyayı yansıttığı “Stand Up For The Fight! Stand Up Against Racism!” pankartıyla korteje coşku katmıştır. Irkçılığa, faşizme ve kapitalizme karşı sürekli bir şekilde, İsviçreli devrimci gruplarla birlikte, durmadan sloganlar atan İTİF korteji, yürüyüş  boyunca canlılığını hiç yitirmemiştir.

IMG_4639

Mehmet Yeşilçalı ve tutuklanan diğer 10 devrimci için, „terörist“ vb. şekilde yanlı yayınlar yapan İsviçre`nin medya tekeli Tamedia önüne gelindiğinde, İTİF-YDG-Yeni Kadın korteji durarak,medya binasının kapısında, Mehmet Yeşilçalı`nın iadesinin durdurulmasını içeren pankart açarak, devrimci tutsakların ve Mehmet Yeşilçalı`nın derhal serbest bırakılması talebi sloganlarla haykırmıştır.

IMG_4640
Yürüyüşe, Türkiyeli göçmen kurumlardan İGİF, İDHF, SYKP, gibi demokratik göçmen kurumları da katılım sağlamıştır.

 

 

IMG_4686

IMG_4762

 

 

AHM-İsviçre