Anasayfa , Dünya , Amerika kendi yetiştirdiği Usame Bin Ladin'i Öldürdü

Amerika kendi yetiştirdiği Usame Bin Ladin'i Öldürdü

ABD | 02 – 05 – 2011 | ABD Başkanı Obama, El Kaide Lideri Usame Bin Ladin´in öldürüldüğünü açıkladı. Büyük bir başarı gibi gösterilen olayın içyüzünde ise bazı çarpıcı detaylar saklı.

Dün gece saatlerinde yapılan açıklamaya göre Bin Ladin, ABD askeri güçlerinin Pakistan’a düzenlediği bir operasyonla öldürüldü.

“Adalet yerini buldu” diyen Obama, Tüm ABD elçiliklerini uyararak, El Kaide tarafından düzenlenecek muhtemel saldırılara karşı hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu.

Bin Ladin’i ABD yetiştirdi

Birçok tarih profesörü ve araştırmacının belgelerle ortaya koyduğu ve son yıllarda saklanan gerçek ise Bin Laden’in esasta ABD tarafından yetiştirildiğidir. Rus Sosyal Emperyalizminin 1979-1989 yılları arasında Afganistanı işgal etmesine karşı ABD Bin Laden’i öne sürmüş, eğitimini ise Amerika’da tamamlamıştı. Zengin bir ailenin oğlu Bin Laden Amerika’nın da desteği ile savaşın finansörlüğünü yapmış, birçok Arap ülkesinde ilişkiler geliştirmişti.

Bulunamayan Bin Laden şehir içinde bir villada öldürüldü

2001 11 Eylül saldırılarından sorumlu tutulan Bin Laden’i Amerika 10 yıldır aradığını ama yerine tespit edemediğini açıklamıştı. Afganistan ve Pakistan arasında ulaşımı çok zor olan dağlık bir bölgede bulunduğu tahmin edilmesine rağmen Bin Laden Pakistan’da zengin bir semtteki bir villada öldürüldü. Basında yer alan haberlere göre villa internet bağlantısı olmaması, cep telefonlarının kullanılmaması ve çöplerin yakılmasından dolayı dikkat çekmiş ve böylelikle ABD tarafından gözetlemeye alınmıştı.

Kafasından aldığı kurşunla öldürüldü

Obama, 2 Mayıs sabahı yaptığı açıklamada villada silahlı çatışma yaşandığını, Bin Laden’in çok sıkı bir güvenlik çemberinin içerisinde olduğunu söyledi. İlginç olan ise Bin Laden’in daha sonra kafasından aldığı kurşunla öldürüldüğü gerçeği oldu. ‘Bin Laden’i gözaltına almak istedik, ama direndiği için kafasından vurduk’ diye CİA’in açıklaması ise başka ilginç bir detay. Farklı bakan ve yöneticilerin söylemleri ise Bin Laden’in mahkemeye çıkartılmasının saldırılarda ölenler için zor olacağını, onu dünya kamuoyunda kahramanlaştıracağını ve öldürülmesinin daha iyi olduğu yönünde.

Obama: Siviller ölmedi

Yine Obama tarafından yapılan basın açıklamasında sivillerin korunması için büyük özen gösterildiği yönündeydi. Sonra ortaya çıkan gerçekler ise olay yerinde Bin Laden’in kuryesi olan 2 adamın öldürüldüğü ve olayla ilgisi olmayan 1 kadının da öldürüldüğü ve 2 kadının yaralandığı şeklinde.