Anasayfa , Avrupa , Zürıh’te Rojava ve Katalan Eylemi birleşti: “VİVA KURDİSTAN, VİVA CATALUNYA”

Zürıh’te Rojava ve Katalan Eylemi birleşti: “VİVA KURDİSTAN, VİVA CATALUNYA”

İSİVÇRE Zürih’te Rojava’ya yönelik işgal saldırısı 14 Ekim günü protesto edildi. ATİK’in İsviçre Komitesi’nin de bileşeni olduğu İsviçre Demokratik Güç Birliği (İDGB) tarafından örgütlenen eylem Zürih belediyesi önünde toplanıp yürüyüşe geçti.

Bürkliplatz’a kadar yürüyüş boyunca İşgali ve Faşist Türkiye Devletini hedef alan sloganlar atıldı. Alanda İDGB adına yapılan konuşmada” Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz” sözü verilirken yine belediye önüne geri dönüş için kortejler oluşturuldu.

Yaşasın Ulusların Özgürce Ayrılma Hakkı

Liderleri İspanyol hükümeti tarafından tutuklanan ve bugün uzun yıllar hapis cezası verilen Katalanlar’da aynı saatlerde Zürih belediyesi önünde hapis cezası kararını protesto ediyordu. Rojava ile dayanışma yürüyüşü tekrar belediye önündeki alana girdiğinde Katalanlar tarafından alkışlarla karşılandı. Katalanlar “Kendi kaderini tayın etmek bir haktır, bir suç değildir” yazılı bir pankart açtılar.

İki grup coşkulu bir şeklide “Viva Catalunya, viva Kurdistan” sloganını attılar. Sıçak ve dayanışma içeresinde geçen o anlarda, Katalanlar kendi dillerinde bir marş seslendirdiler. Eylem birlikte çekilen toplu fotoğrafın ardından sloganlarla son buldu.