Home , Avrupa , Zürih’te Kitlesel Bir Mayıs

Zürih’te Kitlesel Bir Mayıs

İSVİÇRE |02.05.2023| Zürih’te Bir Mayıs komitesi tarafından “Jin Jiyan Azadi” şiarı ile çağrı yapılan eyleme 10’000 kişi katıldı. Geleneksel olarak Helvetiaplatz’da toplanan Devrimci Kurumlar, Sendikalar, Partiler, STK ve DKÖ’ler saat 10.00 da Bellevue meydanına doğru hareket etti. 

Son Yıllarda Korona nedeniyle kısıtlanan Bir Mayıs yürüyüşü, bu yıl coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Çarşı merkezinden geçen kortejden emperyalist savaşı destekleyen Banka ve işletmelere dönük boya atılarak protesto eylemleri yapıldı.   

Yürüyüşte Türkiye ve Kürdistanlı örgütlerde yerlerini aldı. Birleşik devrimci mücadele kortej birliği ile hareket ederken, bu kortejin içerisinde ortak çağrı yapan Partizan ve Sınıf Teorisi birlikte yürüdü. 

Gün boyunca eylem ve etkinlikler devam ederken çok sayıda gözaltı ve aramalar yapıldı. Gözaltına alınan bir ATİK faaliyetcisi öğleden sonra serbest bırakıldı. 

Kaserneareal’de gerçekleşen Bir Mayıs Festivalinde enternasyonal bir katılım ile Panel, Müzik dinletisi, stantlar ve çeşitli gösteriler gerçekleşti. KulturFabrik Zürih derneği üç gün stant çalışması gerçekleştirirken, ortak Kaypakkaya korosu marşlar ve halaylarla festivalde yer aldı.