Home , Avrupa , Zürih`de Her yer Efrin Her yer Direniş Eylemi Gerçekleşti

Zürih`de Her yer Efrin Her yer Direniş Eylemi Gerçekleşti

İsviçre Efrin Rojava direniş platformunun haftalık programlarla sürekli eylemlerin yanı sıra haftasonları örgütlediği merkezi eylemlerden bir tanesi de 3 Mart günü gerçekleşti. Eylem esas olarak Zürih`de YDG`nin de içinde olduğu isviçre`li, Türkiyeli ve Kürdistan`lı gençlik örgütlerinin bir araya geldiği Gençlik Platformunun inisiyatifi ve yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Efrin`le dayanışma eylemi Zürih Helvetiaplatz`da saat 14.00`de saygı duruşu ve açılış konuşması ile başladı.

İlk olarak Gençlik Platformu Zürih adına bir açıklama okundu. Ardından 9 Şubat tarihinde Efrin direnişinde ölümsüzleşen Sinan Ateş için Zürih`de HBDH tarafından örgütlenen anma çağrısının ardından TKEP/L adına bir konuşma yapıldı.

PYD adına yapılan konuşmanın ardından, Faşizme karşı ortak mücadelede önemli bir mevzi olan HBDH adına bir konuşma yapıldı.

Gençlik platformunun hazırladığı ortak pankartın ardından oluşturulan kortejlerle kitle slogan ve marşlarla yürüyüşe geçti. Yol boyunca şehrin merkezi yerlerinde atılan almanca sloganlarla ve konuşmalarla Efrin`deki savaş anlatıldı. Efrin`de türk ordusunun sivil halkı katlettiği ve enternasyonal dayanışma katliama sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen coşkulu sloganlarla tekrar Helvetiaplatz`a dönülmesinin ardından yapılan kısa konuşmalar ve çağrılarla eylem sonlandırıldı.