Home , APP , LONDRA: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR, VAZGEÇMİYORUZ!

LONDRA: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR, VAZGEÇMİYORUZ!

LONDRA|02.07.2021|1 Temmuz Perşembe günü birçok yöre derneğinin kadın komisyonları ve demokratik kadın kurumlarının ortak oluşturduğu Londra Kadın Dayanışma Platformu, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEMEZ, GERİ GELECEK!” şiarıyla bir eylem gerçekleştirildi. Ayrıca platformun örgütlediği eyleme BAF ve Cemevi de destek verdi.

Wood Green kütüphane önünde gerçekleşen eylemde Avrupa Kadın Dayanışması’nın hazırladığı açıklama okundu. Okunan açıklamada “Geceyarısı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesini fesh ettiğini açıklayan zihniyet, halklara savaşı, açlığı, yoksulluğu bir kader gibi dayatmaya ve bunun üzerinden iktidarını devam ettirmeye çalışan zihniyetin kendisidir.” denilen açıklamada sözlerine; “Kadınlardan korkuyorlar, korkmakta da çok haklılar. Geceyarısı alınan kararlarla kadınlara biat ettirebileceklerini, kadın mücadelesini engelleyebileceklerini düşünmekle müthiş bir şekilde yanıldıklarını bilmeliler.Patriarka, Ortaçağ karanlığında “CADI” diye adlandırarak binlerce kadını diri diri yaktı, ama “CADI”ları bitiremedi. Unutmasınlar ki biz de o bitiremedikleri cadıların torunları olarak asla diz çökmeyeceğiz ve İstanbul Sözleşmesi Geri Gelecek!” denildi.

AKD açıklamasının ardından yapılan konuşmalarla miting devam etti. “KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ!”, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR, VAZGEÇMİYORUZ!” vb sloganlar eşliğinde eylem sona erdi.