Home , Haberler , Halis TBMM'ye Yetgin'i sordu

Halis TBMM'ye Yetgin'i sordu

ANKARA | 15 – 03 – 2010 | 8 Mart 2010 tarihinden beri kendisinden haber alınamayan İşçi-Köylü okuru Ali Yetgin için BDP Dersim Milletvekili Şerafettin Halis tarafından TBMM’ye soru önergesi verildi. Halis, “Ali Yetkin’in bulunması için acil bir girişimde bulunacak mısınız?” diye sordu.

Halis’in verdiği önergede, 8 Mart’tan bu yana haber alınamayan Yetgin’in sol-demokrat kimliğiyle tanınan biri olduğu ve İstanbul Gülsuyu’nda bulunan bir çay bahçesinde çalışırken, saat 23.00 sularında iş yerinden ayrılarak bir arkadaşı tarafından özel araçla evine yakın olan 70 Evler köprüsüne (E–5) bırakıldıktan sonra kaybolduğu ifade edildi.

Önergede, Ali Yetgin‚in TEKEL işçilerinin Ankara’daki eylemlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siyasi Şube polisleri tarafından “biz onu İstanbul’dan tanıyoruz, görüşeceğiz” türünden tehditler aldığını ve bu durumu arkadaşlarına anlattığı da belirtildi.

Ailesinin ve avukatının İstanbul’daki karakollara, Terörle Mücadele Şubesi’ne başvurduklarında “bizde yok” denildiğini ve olayla gerektiği gibi ilgilenilmediğini de ifade eden Halis, son 30 yıllık süreçte gözaltı sırasında yurtsever, sol, sosyalist, demokrat çevrelerden yüzlerce insanın kaybedilmesi ve her kayıpta güvenlik güçlerinin parmağının aranır olduğunu da hatırlattı.

Halis’in meclise verdiği soru önergesinde yönelttiği sorular şöyle:

1-) Ali YETGİN’ in bulunması için acil bir girişimde bulunacak mısınız?

2-) Ailesinin ve avukatının YETGİN’in kaybolması ile ilgili başvurularına, ilgili makamların “bizde yok” cevabıyla yetinmeleri bir ilgisizlik ve görev ihmali değil midir?

3-) “Biz onu İstanbul’dan tanıyoruz, görüşeceğiz” türünden tehditler yapan söz konusu polisler hakkında bir araştırma ve inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz? (Kızıl Bayrak)