Home , Haberler , Zürih: „Smash WEF / Überall ist Efrin Überall ist Widerstand“

Zürih: „Smash WEF / Überall ist Efrin Überall ist Widerstand“

Emperyalist Devletlerin tarihi 1970`lere dayanan, ekonomik „planlamalar“ yapma gerekçesi ile biraraya geldiği Dünya Ekonomik Forumu toplantısı Zürih`de protesto edildi.

İsviçredeki Anti kapitalistlerin örgütlediği eylem saat 18.30`da Helvetiaplatz`da başladı. Smash WEF (World Economic Forum) sloganı altında her yıl Davos`da yapılan toplantıya karşı yüzlerce İsviçre`li, Türkiye`li ve Kürdistan`lıların katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Eylemi örgütleyicisi kurumlardan olan Devrimci Blok, BFS, Juso ve YDG`nin yaptığı konuşmaların ardından yürüyüşle başladı. Konuşmalarda anti emperyalist, anti kapitalist mücadele vurgusunun yanı sıra TC Ordusunun Efrin İşgal girişimleri üzerinede vurgular yapan konuşmacılara, eyleme katılan Türkiye ve Kürdistan`lılar kürtçe almanca sloganlarla karşılık verdi. Efrin Rojava Direniş Platformu adına da Efrin işgalini anlatan bir açıklama okundu. Aynı zaman da yapılacak eylemlerin bilgilerinin verildiği konuşmada özellikle 27 Ocak 2018 tarihinde İsviçre zürih merkezi yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Her yer Efrin Her yer Direniş

Yürüyüşte Efrin Rojava Direniş Platformu İsviçre`li ve Türkiye`li devrimci/demokratik örgütlerle oluşturulan Devrimci Blok arkasında yürüdü. Almanca, Kürtçe ve Türkçe sloganların atıldığı eylem`de Kürt, Türk, Süryani ve tüm milliyetlerden coğrafyaların insanları „EFRİN İŞGALİ durdurulsun“ derken, İsviçreli örgütler de Türkiyeli ve Kürdistan`lılardan bir santim gerisinde durmayarak atılan tüm sloganlara eşlik ettiler. Höch die Internationale Solidarität sloganının hayat bulduğu eylem rengarenk görüntüler eşliğinde uzun bir yürüyüşün ardından Helvetiaplatz`a geri dönüşle devam etti. Devrimci Blok eylem alanında coşkulu duruşu ile eylemi sonlandırmayarak alanının yakınında bulunan Hapishane de tutuklu olan Kürdistan`lı devrimci gazeteci ile dayanışmak için kısa bir konuşmanın ardından yürüyüşe geçti.

Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe geçen kitle coşkulu sloganları ile Biji berxwedane Efrin ve Biji Berxwedane Zindane sloganları ile kısa yürüyüşün ardından tekrar Helvetiaplatz`a gelerek eylemi sonlandırdı. Yoğun katılımlı ve coşkulu eylem alanda çekilen halayların ardından bitirildi.