Anasayfa , Haberler , Zürih Gençlik Kültür Evinde Yeni Kadın Toplantısı Gerçekleşti.

Zürih Gençlik Kültür Evinde Yeni Kadın Toplantısı Gerçekleşti.

İSVİÇRE|01.10.2017|Yeni Kadın Zürih Komitesi, üyeleri ve yeni katılım sağlayan kadınlarla 30 Eylül Cumartesi akşamı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantı Zürih Gençlik Kültür Evinde biraraya gelen kadınlarla kollektif hazırlanan yöresel akşam yemeğinin ardından ikinci bölüm ile devam etti.
Örgütlenen toplantıda Yeni Kadın tanıtımı, geçmiş faaliyetleri, önümüzdeki süreçte örgütlediği kampanyalar ve Merkezi Kongresinde onayladığı „Militarizm ve toplumsal cinsiyet ayrımcılık“ temalı kısa bir sunum yapıldı. Bu tartışmayı kadınlar kendi yaşamlarındanda vermiş oldukları örneklerle zenginleştirdi.

Militarizmin yanı sıra cins bilincini nasıl açığa çıkarırız, Feminizm, LGBTİ+, Kadın beyanı esastır gibi Yeni Kadın`ın da tartıştığı konular üzerine görüş alışverişleri ile verimli tartışmalar yapıldı.

Toplantının son kısmında İsviçre de Yeni Kadın`a üyelik kampanyası hakkında bilgi verilmesinin ardından iki kadın arkadaş üyelik başvurusunda bulundu.
Katılım sağlayan diğer kadınların örgütlü kadın mücadelesinin ihtiyaç olduğunu ve Yeni Kadın`ı daha yakından tanımak istediklerini dile getirmelerinin ardından toplantı bir sonraki etkinliklerde buluşma çağrısı ile sonlandırıldı.