Anasayfa , Haberler , Algan Zafir sonsuzluğa uğurlandı

Algan Zafir sonsuzluğa uğurlandı

680x680nc-mrd-derik-02-01-2015-MLKPli-saruhan-cenaze1AHM-03-01-2015-  Kobanê savaşında yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Oğuz Saruhan’ın (Algan Zafir) cenazesi, sonsuzluğa uğurlandı.

Viranşehir Devlet Hastanesi’nden alınan Saruhan’ın cenazesi, binlerce kişi tarafından karşılanarak, konvoy eşliğinde Mardin’in Derik ilçesine bağlı Şex Ehmed (Kurudere) köyüne götürüldü. Sloganlarla karşılanan cenaze MLKP ve YPG bayraklarının sarılı olduğu tabuta konularak ailesinin evine götürülürken, kortejin en önünde kızıl bayrakları ile MLKP milisleri yer aldı. MLKP ve YPG imzalı “Kobanê şehidi Oğuz Saruhan ölümsüzdür” yazılı pankart taşındı.

Uğurlama törenine ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP Milletvekili Gülser Yıldırım, Kobanê şehidi Suphi Nejat Ağırnaslı’nın (Paramaz Kızılbaş) babası Hikmet Acun, SKM Sözcüsü Fadime Çelebi ile ESP Kürdistan örgütleri, Mardin ilçe belediye eşbaşkanları, HDP ve BDP il ve ilçe yöneticileri, MEYADER, Eğitim-Sen, Barış Anneleri İnisiyatifi, YDG-H ile çok sayıda kişi de katıldı.

Tabut taşındığı sırada yol üzerinde bir koridor oluşturulurken, evinde kendi yatağına bir süre yatırıldı. O esnada Annesi de “Son kez yatağında yatıyorsun” diye ağıt yaktı.

Daha sonra omuzlarda taşınarak köy girişindeki mezarlığa getirilen Saruhan burada “Şehit namirin” ve “Bijî berxwedane Kobanê” sloganları ile toprağa verildi. Yanına MLKP ve YPG bayrakları konuldu.

Defin işleminin ardından aynı gün şehit düşen Oğuz Saruhan ve Serhat Çelik şahsında Kobanê şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

MEYADER Başkanı Aldullatif Toper, başsağlığı mesajı okurken, ESP Kürdistan adına konuşan Cihan Karaçöl, de Kobanê savunmasını selamladı, şehitleri andı. Karaçöl, “Rojava devrimine katılmak bizim ve partimiz için sadece bir görev değil aynı zamanda büyük bir onurdur” dedi. Rojava devriminin Ortadoğu ve insanlığın devrimi olduğunu vurgulayan Karaçöl, “Serkan, Paramaz ve Sibel gibi Oğuz da bunu biliyordu. Şehit Arînler, Sibeller, Paramazlar, Viyanlar, Zozanlar, Ronahiler ve Oğuzlara söz veriyoruz. Kobanê’den Şengal’e biz kazanacağız” dedi.

ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy da bir konuşma yaparak, Kobanê’de şehit düşen YPG ve YPJ’lileri andı, “Yolunuz yolumuzdur” dedi.
Partilerinin Kürdistan ve Türkiye birleşik devrimine inandığını söyleyen Ulusoy “Dayandığımız gelenek, bu anlayışa bağlı olarak kendisini Kürdistan ve Türkiye devrimine adadı ve böyle şekillendi. Bundandır ki, ESP saflarında örgütlenen genç işçi yoldaşımız Oğuz, Rojava devrimine katılın çağrısına büyük bir sevinçle karşılık verdi. Rojava devrimi, Kobanê direnişi bizimdir. Oğuz’un bu çağrıya kulak vermesi doğaldır. Rojava’da Kobanê’de omuz omuza savaşıyoruz. Kanlarımız Kürdistan topraklarında birbirine karışıyor” dedi.

Ulusoy’un ardından HDP Milletvekili Gülser Yıldırım söz aldı. Yıldırım, “Halkların kardeşliği çağrısı Kemal Pirler, Haki Karerler ve Mazlum Doğanlarla başladı. Kobanê ve Şengal’de sosyalistler, Kürtler ve tüm ezilen halkların omuz omuza mücadele veriyor” dedi. Oğuz Saruhan’ın Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlüğü ve geleceği için canını feda ettiğini kaydeden Yıldırım “O’nun mücadelesini büyüteceğiz, zafer halklarımızın olacak” dedi.

MLKP savaşçısı Suphi Nejat Ağırnaslı’nın (Paramaz Kızılbaş) babası Hikmet Acun da yaptığı konuşmada, “Devrim mücadelesinde yitirdiğimiz gençlerimiz halkların ortak değeri olarak yaşıyor” dedi.

Cenaze töreninde son sözü baba Enver Saruhan aldı. Sadece “Hoşgeldiniz, başımız sağolsun” diyebilen Baba Saruhan, gözyaşlarını tutamadı ve konuşmasına devam edemedi.

Kobanê şehidi Sibel Bulut’un ailesi de Dersim’den cenazeye bir mesaj gönderdi. Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Saryamızın mücadele arkadaşı, ezilen halklar ve işçi sınfı seni her zaman mücadelelerinde yaşatacak. Ölümsüzlüğe giden bu yolda cesaretin ve kararlılığın bütün yoldaşlara yol gösterecek. Sarya’nın ailesi olarak, uğruna canlarını feda ettikleri bu topraklar özgürleşene kadar mücadelenin mücadelemizdir”

ESP Kürdistan ve Saruhan ailesi, kurulan çadırda taziyeleri kabul ederken, köy meydanında yemek verildi.