Anasayfa , Avrupa , Yurt dışında yaşayan seçmenler oy vermeye başladı

Yurt dışında yaşayan seçmenler oy vermeye başladı

images1 Kasım erken genel seçimleri için yurt dışında yaşayan seçmenler oy vermeye başladı.

Türkiye’de 7 Haziran’ın tekrarı olarak nitelendirilen 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşı seçmenlerin oy verme işlemi başladı.

Sandıklar, Avrupa’nın çeşitli kentlerindeki elçilik ya da konsolosluklar ile sınır kapılarına kurulan sandıklarda kuruldu. Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve Kıbrıs’ta bugün başlayan oy verme işlemi 25 Ekim’e kadar sürecek. Avrupa’nın 21 ülkesinde 52 farklı merkezde kimi ülkelerde elçilik ya da konsolosluklarda sandıklar kurulurken, bazı yerlerde ise sergi sarayları ve spor salonlarında sandıklar kuruldu.

YSK’nin yurt dışı sandıklarının tarihlerini şöyle açıkladı:

“Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre, Kıbrıs’ta 8-25 Ekim’de 18 gün, Avustralya’da 16-25 Ekim’de 10 gün, ABD’de 17-25 Ekim’de 9 gün, Norveç’te 19-25 Ekim’de 7 gün, Hollanda’da 21-25 Ekim’de 5 gün, Birleşik Krallık ve Romanya’da 22-25 Ekim’de 4 gün, Bulgaristan, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkmenistan’da 23-25 Ekim’de 3 gün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya ve Yunanistan’da 24-25 Ekim’de 2 gün, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Japonya, Katar, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tayland, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda’da 25 Ekim’de 1 gün.”