Home , Avrupa , Nürnberg’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

Nürnberg’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

NÜRNBERG|02.05.2023| Yüzyıllardır kutlanan emek bayramını Nürnbergli işçiler her sene olduğu gibi bu senede coşkuyla kutladılar. Bildiğiniz gibi Nürnberg’de iki farklı 1 Mayıs kutlaması yapılıyor. Birinci kutlama saat 10’da Aufsesplatz alanında başladı. DGB’nin (Almanya’nın en üst sendika çatı örgütü) organize ettiği işçilerin ve farklı sol- sosyalist kurumların katıldığı yürüyüş 11:30 da bitti.

Partizan kitlesinin güçlü katılım gösterdiği yürüyüşe Türkiyeli kurumlardan, PARTİZAN, MLKP, SYKP, TKİP, Halk Cephesi, DİDF, ATİF, YENİ KADIN, YDG, Medya Volkhaus katıldılar.Güzergah boyunca „Faşizme Karşı Omuz Omuza“, „Yaşasın Devrim ve Sosyalizm“, “ İsyan Devrim Özgürlük“ „Yaşasın Partimiz TKP-ML“ „Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya“ „Yaşasın Partimiz MLKP“ „Yaşasın 1 Mayıs“, “ 1 Mayıs Kızıldır Kızıl Kalacak“ vb. gibi bir çok slogan atıldı.

ATİF ve YDG’nin de örgütleyicisi olduğu ikinci 1 Mayıs Gostenhofer Hauptstr’de başladı. Otonom grupların organize ettiği bu 1 Mayıs’a Nürnberg’de Devrimci Mayıs deniliyor. Devrimci 1 Mayıs’a katılım diğer bir Mayıs’a oranla çok çok fazla. YDG, „Militarizme Karşı Örgütlen Örgütle“ yazan kendi pankartıyla katılım sağladı. Pankartı, bayrakları ve yelekleriyle mitinge renk katan YDG ilgi odağı oldu.ATİF’in bildirisi miting alanında okundu. Sonrasında kitle yürüyüşe geçti. Hafif yağmur yağmasına rağmen disiplini bozulmayan kitle Gostenhof miting alanına büyük bir coşkuyla girdi. Alanda yapılan konuşmalarda Ukrayna-Rusya savaşına, hayat pahalılığına, enflasyona ve çevresel sorunlara değinildi.