Home , Avrupa , Yurdal Yıldırım bir kez daha Hamburg'ta anıldı

Yurdal Yıldırım bir kez daha Hamburg'ta anıldı

HAMBURG | 15 – 08 – 2011 | 29 Haziran’da Dersim Çemişgezek’te yaşanan çatışmada şehit düşen TKP/ML -TİKKO gerillası Yurdal YILDIRIM için ailesi tarafından Hamburg’ta kırk yemeği verildi. Yurdal YILDIRIM’ın köyü olan Karaabalılar Köyü Derneği’nde verilen yemekte PARTİZAN okurları da bir anma programı düzenledi.

Yurdal Yıldırım, Barış Aslan ve Aydın Yıldıırım’ın resimleriyle birilikte „Kavgamızın Kızıl Gülleri Ölümsüzdür“ pankartının asıldığı salonda ayrıca yine üç şehidin ve Kaypakkaya’nın resminin bulunduğu köşe karanfil ve güllerle süslendi.

Yurdal Yıldırım, Barış Aslan ve Aydın Yıldırım anısına tüm devrim şehitleri için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, hazırlanan sinevizyon gösterildi.Yurdal Yıldırım ve Barış Aslan’ın çeşitli alanlarda çekilmiş resimlerinin ve Yurdal Yıldırım’ın cenaze töreninden görüntülerinde yer aldığı sinevizyon gösterimi esnasında yoğun bir duygusallık yaşandı.Sinevizyon gösteriminden sonra ise Hamburg Partizan Okurları adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada şu ifadelere yer verildi:

„Dostlar, Arkadaşlar, Yoldaşlar,

Bundan tam 13 yıl önce,

Hamburg’un başına karabulutlar çöktüğü bir günde, onlar ülkemizin dağlarına güneşi getirmek için yola çıktılar…Sırtlarına aldıkları çıkınlarında yoldaşlarına güven,halka sevgi ve davaya olan inançtan başka bir şey yoktu.Ve yüreklerinde kavganın en ateşli yerine ulaşma heycanı vardı.

Yürekleri güneş gibi temiz,sevdaları bir bebek bakışı kadar sıcak,umutları Munzur gibi dikti…

İkisi de halen yaşamın baharındaydılar.Yaşam bu kadar güzelken,her an ölümle yüzleşebilecek bir yolu seçtiler.

Sınıfsız ve sömürüsüz dünyaya özlemi olan iki yürek ,Barış Arslan ve Yurdal Yıldırım.

Kaderleri aynıydı.Doğduğu topraklarda ikisinin payına yokluk,yoksulluk ve ülkesinden ayrılmak düşmüştü.Sadece acıları,sevinçleri,özlemleri değil,düşleri de aynıydı.Düşlerini gerçekğe dönüştürmekti amaçları.“

Yurdal ve Barış’ın mücadelelerinden kesitlerinde anlatıldığı konuşmada ise şu sözlere yer verildi:

„Küçük yaşlarda devrimci mücadeleyle tanışan ve savaşın en sıcak alanına gencecik yaşında koşan Yurdal Yoldaşımız bize çok değerli bir miras bırakarak son nefesini vermiştir.Savaşmadaki,direnmediki ısrarını sürdüren Yurdal Yoldaşımız yolumuzda hiç bir zaman sönemeyecek bir ışık olmuştur. Tıpkı Aydın ve Barış gibi.

Uzun zamandır gerilla mücadelesinde olan Karadeniz’in Memo’su,Dersim’in Muharrem’i Yurdal Yoldaşımızın kaybı büyüktür.

Şimdi o kocaman gülüşlü,çocuk bakışlı adam dağların ülkesinden,güneş ülkesine göçtü.Yaptıklarını yapamadıklarını bizlere miras bırakıp,yanında 18 yaşında bir Kürt genciyle uzaklara uçup,güneşe karıştı.

Aydın,Barış,Yurdal….

Kendilerini dünyayı temelinden sarsacak bir davaya adayarak,şehitlik mertebesine ulaştılar.Üç yoldaşımız, üç dağ parçası, üç kızıl karanfilimiz, ülkemizin aydınlık yüzlü yoldaşlarımız…..

Onlar yan yana ama gözleri üzerimizde Anadolu topraklarında yatıyorlar…

Ailelerinin acılarını bir kez daha paylaşıyor, Aydın,Barış ve Yurdal’ın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Onları asla unutmayacağız.

Onlar yüreğimizde,kavgamızda sürekli yaşayacaktır……“

Ardından Yurdal’ın Barış Aslan anısına kaleme aldığı „Gerillanın Atom Karıncası Barış Aslan’a “ başlıklı yazı ile Yurdal anısına Yeni Demokratik Gençlik dergisinde yer alan bir yazı okundu.

Daha sonra ailenin istemi üzerine çağrılan Alevi Dedisi bir konuşma yaptı. Dede yaptığı konuşmada şehitlerin sahiplenilmesi ve onların uğruna canlarını verdikleri değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Daha sonra da dua okunmasının ardından yemekler yenildi.