Home , Avrupa , Yunanistan’nın Atina Şehrinde Trafik Kazasında Yaşamını Yitiren Genç YDG’li Ceren Ayfer Karatepe’nin Anısını Sonsuza Dek Yaşatacağız

Yunanistan’nın Atina Şehrinde Trafik Kazasında Yaşamını Yitiren Genç YDG’li Ceren Ayfer Karatepe’nin Anısını Sonsuza Dek Yaşatacağız

partizanx1ATİK’in, Yunanistan’nın Kavala şehrinde düzenlediği tatil kampına ailesiyle birlikte katılan ayfer yoldaşımız, babası ve yanında ATİK başkanı Çetin Yaman, ATİK üyeleri Mesut ve Orhan yoldaşlarla birlikte Atina’da gittikleri ziyaret sonrası ağır bir trafik kazası geçirdiler. Atina’nın 20 km dışında kullandıkları minibüsün bir yük kamyonuna arkadan çarpması sonucu genç YDG’li Ceren Ayfer Karatepe olay yerinde yaşamını yitirirken, babası İbrahim Karatepe ağır yaralı, ATİK başkanı Çetin Yaman ve yanında bulunan Mesut ve Orhan yoldaşlarımız ise hafif yaralı olarak hastahaneye kaldırılmıştır. İbrahim Karatepe yoldaşımızın hayati tehlikesi ise hala sürmektedir. ATİK başkanı Çetin Yaman, Orhan ve Mesut yoldaşlar ise tedbir amaçlı hastanede tutulmaktadırlar.

İsviçre’nin Neuchatel kantonunda ailesiyle birlikte yaşayan Ceren Ayfer Karatepe, ikinci ismini komutan Ayfer Celep’den almış ve genç yaşında devrimci düşüncelerle tanışarak, YDG saflarında mücadele etmekteydi. Genç yaşına rağmen toplumsal olaylara oldukça duyarlı olan, yürüyüş ve etkinliklerde hep yanımızda olan Ayfer yoldaşımız, bölgesinde YDG faaliyetlerini sürdürmekteydi.

Onu genç yaşında yitirmenin derin acısını yaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm akrabalarına ve ATİK camiasına başsağlığı diliyoruz. Onun adını sonsuza dek yaşatacağız.

Cenazesinin İsviçre’ye getirilmesi ve yaşadığı şehirde toprağa verilmesi için Yunanistan’da bürokratik işlemleri süren yoldaşımızın, birkaç gün içinde cenazesinin gelmesi beklenmektedir.

ATİK tarafından açıklanacak olan cenaze töreninde Ceren Ayfer yoldaşımızı son yolculuğunda yalnız bırakmamak için tüm Partizan kitlesini cenaze törenine katılmaya çağırıyoruz.

6 Ağustos 2015
Avrupa PARTİZAN