Home , Avrupa , Yunanistan’da Sendikacıya Saldırı

Yunanistan’da Sendikacıya Saldırı

sendikaYUNANİSTAN | 26 – 01 – 2009 | Yunanistan’da semaye sahiplerinin emekçilere yönelik saldırılarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak özel sektörde ki temizlik işçileri arasında sendikal örgütlenme çalışması yürüten Bulgar asıllı kadın sendikacı Konstandiva Kuneva, „kimliği belirsiz“ kişiler tarafından kezzaplı saldıraya uğradı. İşçi-Köylü okurlarının bildirdiğine göre, yüzünde ciddi yanıklar meydana gelen Kuneva’nın hala bir gözünü kaybetme riski bulunuyor.

Bu saldırı emekçilerin haklarını korumak için mücadele eden bir sendikacıya yönelik olması, egemenlerin toplumun örgütlenmesinden duyduğu rahatsızlığı göstermesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Konstandiva Kuneva yunan sermaye sahiplerini rahatsız etti ve bunun sonuçunda saldırıya uğradı.

Ancak egemen sınıfların toplumu terörize etmeye yönelik tüm saldırılarına rağmen Konstandiva Kuneva ile binlerce insanın dayanışmasını engelleyemedi. Kadın sendikacıya yönelik bu saldırıya karşı binlerce insan 22 Ocak akşamı „devlet terörüne geçit yok“ diyerek sokaklara döküldü. Propilea Meydanında toplanan kitle buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğru yürüdü. Aralarında „SINIF YÜRÜYÜŞÜ“nünde bulunduğu sendikalar, bazı kitle örgütleri ve devrimci guruplar yürüyüşte yer aldı.Yol boyunca dağılan bildirilerde toplumda korku ve dehşet yaratılmak istendiğine dikkat çekilerek Konstandiva Kuneva ile dayanışma çağrıları yapıldı. „Dayanışma, örgütlenme, mücadele silahımızdır“, „cinayet ve boyun eğdirmeye hayır“, „Konstandina’nın mücadelesi mücadelemizdir“ şeklinde sloganlar da atan kitlenin yürüyüşü polis tarafından bakanlık önünde kesildi.

Sermaye sahiplerinin gelişen kitle eylemlerine karşısında duyduğu rahatsızlık burada da bir kez daha açışa çıkarak yürüyüşe yoğun polis saldırısı oldu. Polis gaz bombaları ile kitleyi dağıtmaya çalışılsada kitlenin karalı tutumu nedeniyle bu hedefine ulaşamadı. Kolkola giren binlerce insan yoğun gaz bombası saldırısı altında bakanlığa kadar yürüdü. Yürüyüş burada son bulmasına rağmen „SINIF YÜRÜYÜŞÜ“ polisin kitleye yönelik devam eden saldırını engellemek için bir süre daha sloganlarla yürüşe devam etti.