Home , Haberler , Devrimci ve Yurtsever Basın: Özgür Gelecek üzerindeki baskıları kınıyor; tarafları özverili olmaya çağırıyoruz

Devrimci ve Yurtsever Basın: Özgür Gelecek üzerindeki baskıları kınıyor; tarafları özverili olmaya çağırıyoruz

Özgür Gelecek gazetesi ve çevresinde yaşanan olumsuzluklara ve devrimci düzlemin dışına taşan pratiklere ilişkin Alınteri, Halkın Günlüğü, Özgür Toplum, Mücadele Dergisi ve Umut Gazetesi ortak bir açıklama yaptı. ‘’ Özgür Gelecek üzerindeki baskıları kınıyor; tarafları özverili olmaya çağırıyoruz’’ başlığı ile yapılan açıklamayı öneminden dolayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

HABER MERKEZİ (30.07.2017) ‘’Özgür Gelecek gazetesi ve çevresinde bir süredir yaşanan sorunlar hepimizin malumudur. Bu sorunlar, taraflar tarafından dostça ve olgun bir şekilde ele alınarak sonuca gidilmelidir. Devrimci hareketin tarihi, bize olumsuz örneklerin tahrip edici ve yıkıcı önemini hatırlatmakta, bu örneklerin daha sonraları özeleştiriyle önemsiz hale getirildiğini bir kez daha anımsatmaktadır. Sonucu belli olan, devrimci dayanışma ve birleşmeyi zedeleyen pratikler ve şiddet eğiliminden uzak durulmalıdır.

Taraflar şiddete varan ve davetiye çıkaran söz ve pratikleri terk etmeli, anlaşma sağlanamasa da devrimci-demokratik bir norm içinde kalabilme kabiliyeti gösterebilmelidirler. Halk içi ve onun bir parçası olan devrimci ve demokratik güçler arasında yaşanan sorun ve çelişkilerde şiddet ve ona tekabül eden hiçbir pratik kesinlikle doğru ve meşru değildir. Devrimci ve demokratik güçler arasındaki sorunlarda şiddet öğesinin bir çözüm olarak pratikleşmesi ve savunulmasını ilkesel olarak reddediyoruz.

Keza yine devrimci düzlemin dışına taşan ve niyetlerden bağımsız objektif olarak karşı-devrime hizmet eden her türlü söylem ve belirlemeden kesinlikle uzak durulmalıdır. Bir kez daha altını çiziyoruz ki devrimciler arasındaki sorunların çözümünde tek alternatif ideolojik mücadele ve eleştiri-özeleştiridir.

Özgür Gelecek gazetesinin bürolarının basılması, el konulması, çalışanlarının taciz edilerek saldırıya uğramasına son verilmelidir. Bu tür saldırı ve tacizler, eninde sonunda sahiplerini de yaralar.

Ağır baskı koşullarında faaliyet yürüten devrimci-demokratik basına destek olunmayacaksa engel de olunmamalıdır. Basın üzerindeki engellemeler, baskılar devrimcilerin işi olamaz.

Biz aşağıda imzası olan devrimci basın kuruluşları olarak, Özgür Gelecek üzerindeki baskıları kınıyor; tarafları özverili olmaya çağırıyoruz’’.

Alınteri

Halkın Günlüğü

Özgür Toplum

Mücadele Dergisi

Umut Gazetesi