Home , Avrupa , Yunanistan'da Irkçılar azdı, 19 göçmen yaralandı

Yunanistan'da Irkçılar azdı, 19 göçmen yaralandı

ATİNA | 14 – 05 – 2011 | Yunanistan’ın başkenti Atina’da Perşembe günü aşırı sağcı çeteler tarafından başlatılan göçmenlere karşı saldırılarda 19’u göçmen ve 6’sı Yunan olmak üzere 25 kişi yaralandı.

Irkçı saldırılar, 44 yaşındaki bir Yunan’lının doğum yapacak eşini hastaneye yetiştirmeye çalışırken soyularak öldürülmesi sonra başladı. Yunan medyasının cinayeti işleyenler 3 göçmen olduğunu açıklaması ve gündemleştirmesiyle, aşırı sağcu gruplar, göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde saldırılarda bulunmaya başladılar. İki ayrı hastane sözcüsü ise çatışmanın birkaç saat sürdüğünü belirtti.

Yüzlerce siyah elbiseli kişiden oluşan sağcı gruplar yoğunluklu olarak göçmenlerin yaşadığı mahallelere doğru harekete geçti. Göçmenler, kafalarında motor kasketi bulunan kişiler tarafından saldırılara maruz kaldırken yan caddeler de de saldırılar yapıldığı belirtiliyor. Yunan polis’inin verdiği bilgilere göre göçmenler tarafından işletilen birçok işyeri de aşırı sağcı aktivistler tarafından saldırıya uğrayarak tahrip edildi.

Daha salı akşamı başkent Atina’da, neonaziler, ‚Yabancılar Dışarı‘ sloganları atarak göçmenlerin bulunduğu yerlere toplanmış ve yürüyüş yapmışlardı.Yine perşembe günü Bangladeş’li bir göçmen Atina’nın merkezinde öldürülmüş, polis ise olayın ırkçı bir motifle yapılmış olabilecegini açıklamıştı.