Home , Dünya , AKP’den Azez ‘seferberliği’: 2 bin cihatçı Türkiye’den Suriye’ye geçti

AKP’den Azez ‘seferberliği’: 2 bin cihatçı Türkiye’den Suriye’ye geçti

kilis-karsisindaki-bab-el-selame-sinir-kapisi-manset

AKP iktidarının Suriye’deki cihatçı çetelere desteği sürüyor. En az 2 bin cihatçının, YPG/YPJ güçlerine karşı savaşmak için Türkiye üzerinden Azez kasabasına geçtiği belirtiliyor

Reuters haber ajansının ulaştığı “farklı bir çok muhalif kaynak”, YPG’nin ilerleyişiyle karşı karşıya kalan cihatçılara yardıma giden ‘yüzlerce savaşçı’, askeri araç ve teçhizatlarıyla birlikte Halep iline bağlı Azez’e gittiğini bildirdi.

En az 2 bin cihatçının, YPG/YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) karşı savaşmak için Türkiye üzerinden Azez kasabasına geçtiği belirtiliyor

Kilis’in karşısındaki Bab El Selame Sınır Kapısı’nı kontrol altında tutan Şam Cephesi adlı çete grubunun, Ebu İsa adlı komutanı Reuters’e, “Hafif silahlar, havan topları, füzeler ve tanklarımızla geçişimize izin verildi” dedi.

Ebu İsa, geçişine izin verilenlerin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı grupların dışındaki ‘isyancı gruplar’ olduğunu öne sürdü.

Londra merkezli, muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Türkiye sınırından Azez’e ‘yüzlerce savaşçı’nın geçtiği haberlerini doğruladı.

AKP’den Azez ‘seferberliği’

YPG/YPJ güçleri ve QSD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki Azez’e ilerlemesine karşılık bir yandan TSK bombardımanı başlatan AKP hükümeti, bir yandan da bölgedeki cihatçı çetelere yönelik silah ve mühimmat desteğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde de AKP’nin yayın organı Yeni Şafak, Suriye’nin İdlip bölgesindeki 500 cihatçının silah ve mühimmatlarıyla, 13 Şubat tarihinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçerek Kilis’e gittiğini, buradaki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Azez’e geçtiği yazmıştı.