Anasayfa , Haberler , Yunanistan’da ATİK için panel yapıldı
Yunanistan’da ATİK için panel yapıldı
Yunanistan’da ATİK için panel yapıldı

Yunanistan’da ATİK için panel yapıldı

15-18 Nisan tarihleri arasında Almanya, İsviçre, Yunanistan ve Fransa’da yapılan ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) operasyonları sonucu, 11 ATİK üye ve destekçisi tutuklanması sonucu başlayan özgürlük kampanyaları sonuç vermeye başladı.

Yunanistan’da ATİK için panel yapıldı

Yunanistan’da ATİK için panel yapıldı

Yunanistan adli makamları yürütülen mücadele sonucu tutsaklardan Erol Gültekin’i serbest bırakmak durumunda kalmıştır. Verilen karar kelimenin tam anlamıyla tarihidir. Tarihidir çünkü Europol kapsamında iade taleplerinde şimdiye kadar lehte hiçbir karar çıkmamıştır. Mücadele yoktan bir umut yaratmış, umudu da zafere dönüştürmüştür. Bu zafer esasta tüm mücadele araçlarını kullanarak toplumsal basıncı yaratan mücadele güçlerininken, diğer yanda ise hukuki alanda eşsiz bir savunma ortaya koyan, başından itibaren yoğun bir politik-hukuk mücadelesi veren avukatlar grubunun eşsiz çabasının sonucudur. Avukatlar, hukuki olarak eşi görülmemiş bir kararın altına imza atmıştır. Bu zafer, Almanya emperyalizminin tamamen politik olan, hukuki zemini olmayan iddialarına bir şamar gibi inmiştir. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve hakkında Türkiye tarafından İnterpol tutuklama ve iade talebi olan Turgut Kaya’da verilen mücadele sonucu, dün itibariyle tutuklu olduğu Koridallos hapishanesinden serbest bırakılarak, işlemlerin yapılması için yabancılar şubesine götürülmüştür. Buradaki işlemlerin sona ermesiyle Turgut Kaya’da serbest bırakılacaktır. Ancak verilen mücadele sona ermemiş, başta Deniz Pektaş olmak üzere tutuklu olan diğer ATİK tutsaklarının özgürlüklerine kavuşması için devam edecektir. Almaya ve Yunanistan egemen sınıflarını fazlasıyla rahatsız eden bu zafer karşısında, farklı hamlelerde bulunabilecekleri düşünüldüğünde, ATİK ile dayanışma mücadelesinin genişleyerek devam etmesi gerekmektedir.

Bu zafer verilen mücadelede sadece bir adım!

Yürütülen kampanya kapsamında kararlaştırılan panel 28 Mayıs Perşembe günü Ekonomi Üniversitesinde gerçekleştirildi. Europol ve buna karşı verilecek mücadele konulu panele, Erol Gültekin, Destek Komitesi adına bir yoldaş, Orta Öğrenim Eğitim Emekçileri Federasyonundan bir temsilci ve ATİK üyesi bir kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda, verilen mücadeleye ve mücadelenin yarattığı sonuca değinildi, bu anlamda mücadele edildiği taktirde zaferinde geleceğine vurgu yapıldı. ATİK’e yönelik saldırının ATİK’in Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde verdiği mücadeleyi terörize etmek ve bastırmak amacı güttüğü, saldırıdan anlaşılacağı gibi ATİK’in mücadelesinin AB emperyalistlerini rahatsız ettiği vurgulandı. Almanya tarafından ortaya konan iddiaların tamamen hukuk dışı olduğu ve Türkiye’nin devrimcilere yönelik iddialarının bir kopyası olduğu söylenerek, Türkiye bugüne kadar deneyip de başaramadığı Türkiyeli devrimcilerin iadesini bu defa Almanya’yı devreye koyarak gerçekleştirmeye çalıştığı söylendi. Avrupa’da son yıllarda Türkiyeli devrimcilere yönelik başlatılan saldırı dalgalarının yoğunlaşarak devam ettiği, onlarca devrimcinin Avrupa’nın farklı ülkelerinde tutsak olduğu, tecrit ve baskı altında olduğu, bunun içinde verilen mücadelenin ortaklaştırılarak güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Yunanistan’da politik mülteciler kadar göçmen ve mülteciler noktasında sol güçlerin daha etkili ve müdahil olması, alanın sadece STK’lara

Kitlesel katılımın gerçekleştiği panel yapılan sunumların ardından sona erdi.

Kitlesel katılımın gerçekleştiği panel yapılan sunumların ardından sona erdi.

bırakılmaması gerektiğine değinildi. Bu zaferin verilen mücadelenin sadece bir adımı olduğu, maçın kazanılması için enternasyonal mücadelenin güçlendirilmesi gereğine değinildi. Europol anlaşmasının geri çekilmesi üzerinden bir mücadelenin ortaya konarak, bugün Türkiyeli devrimciler üzerinden estirilen terörün, yarın genişleyerek devam etmesinin önlenmesi anlamında önemli olduğunun altı çizildi. Panelistlerin konuşmalarından sonra dinleyiciler söz alarak görüşlerini ifade ettiler.

Kitlesel katılımın gerçekleştiği panel yapılan sunumların ardından sona erdi.