Anasayfa , Haberler , İstanbul’dan Hambach’a, Orman Katliamlarına Karşı Dayanışma

İstanbul’dan Hambach’a, Orman Katliamlarına Karşı Dayanışma

Haber Merkezi |24.09.2018|  Almanya’da 12 bin yıllık geçmişe sahip Hambach Ormanı’nın, enerji devi RWE’ye ait linyit madenini büyütmek için katledilmesi İstanbul’da protesto edildi. Kuzey Ormanları Savunması’nın (KOS) çağrısıyla bir araya gelen yaşam savunucuları, bugün (24 Eylül) Taksim Gümüşsuyu’ndaki Almanya Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

KOS’tan Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar’ın okuduğu basın açıklamasında, Almanya’nın Kuzey Ormanları katledilerek inşaa edilen 3. Havalimanı’nın en büyük “iş” ortaklarından biri olduğu vurgulandı. Yüzde 90’ı linyit madeni için katledilen ormanın geriye kalan yüzde 10’lu kısmını kurtarmak için beş yıldır mücadele eden ve polis şiddetine maruz kalan direnişçilere dayanışma mesajının gönderildiği açıklamada 13 Eylül’den bu yana süren tahliye operasyonlarıı esnasında hayatını kaybeden gazeteci Steffen Horst Meyn de unutulmadı.

“Tanrı’nın Ormanı” olarak anılıp çevresinde yerleşik topluluklara yaşam sunan, ağaç kesmenin yasak olduğu Hambach ormanı, emperyalist şirketlerce satın alınarak kıyıma uğradı. Bugün yalnızca yüzde 10’u kalan orman, nesli tükenme tehdidinde olan 140 canlı türünün yuvası olarak tıpkı Kuzey Ormanları gibi direniyor.

Kuzey Ormanları katili 3. havalimanında, bedeli kamuoyuna açıklanmayan ancak tarihte görülmemiş büyüklükte olduğu söylenen siparişi alan Alman sanayi devi ThyssenKrupp ve bölgeye üşüşen diğer emperyalist şirketler Kuzey Ormanlarından eliniz çekin!

Binlerce yıllık ormanı, altındaki linyit için kesen RWE, Hambach Ormanından elinizi çekin!

Emperyalist şirketlerle ortaklık yaparak halklara ihanet eden tüm devletler elinizi ormanlardan çekin!

Hambach ormanında direnen dostlarımız, “Mumlarınızı yakın, şarkınızı söyleyin! Burada kimsenin pes etmediğini ona gösterin!

(Kaynak: Sendika)