Home , Haberler , Yüreklerimizi İsyanda Buluşturan SUSMA Albümü ÇIKTI

Yüreklerimizi İsyanda Buluşturan SUSMA Albümü ÇIKTI

Haber Merkezi|20.03.2018|Sanatsal çalışmalarına başladığı ilk gün itibarı ile ısrarından ve duruşundan asla taviz vermeyerek bugünlere gelen Umuda Haykırış`ın Albümü çıktı.

ATİK çatısı altında sanatsal çalışmaları ile yüreklerimizi ısıtan türküleri marşlarını seslendirdiği SUSMA Albümü için kaleme aldığı Önsöz`ünü sizlerle paylaşıyoruz.

Bir yol hikâyesidir bizimkisi aslında… Yalnız müzik yapmak için bir araya gelen arkadaşların 2000 yılından bugünlere uzanan uzun bir yol hikâyesi… Yaşadığımız kapitalist-emperyalist sistemin bizlere dayattığı Kültür ve Sanat anlayışına karşı başta devrimci halk ozanları olmak üzere, halkların ilerici kültürünü ve sanatını benimsemeye ve sahiplenmeye başladık. Yaşadığımz Avrupa ülkelerinde her ne kadar zor da olsa, bugünlere kadar asla vazgeçmediğimiz devrimci sanatı kendimize rehber edindik. Tüm halkların acılarını, sevdasını ve umutlarını ezgilerimizde, marşlarımızda ve türkülerimizde dillendirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda sanatın değiştirici ve dönüştürücü gücüne inanarak 15 yılı aşkın bir süredir çalışmalarımızı ısrarla sürdürüyoruz. Bu yolculukta bugüne kadar kolektif çalışmalarımız içerisinde yer alan, katkı sunan, grubumuzun gelişmesinde emeğini bizden esirgemeyen tüm dostlarımıza ve yoldaşlarımıza teşekkür ederiz.

Sanatsal yolculuğumuza daha emin adımlarla devam edebilmek için bu albümü çıkarmaya karar verdik. Duygu ve üretimlerin adeta bir meta olarak satıldığı bir dönemde, tüketime dayalı bir sanat anlayışına karşı, kültürel değerlerimizi sahiplenmek adına bu albüme ihtiyaç duyduk. “Sanatçının dünyayı değiştirmek için sözcüklerden, renklerden, notalardan başka bir gücü yoktur.” der Jeanluis Joubert. Bu anlayış doğrultusunda sanatsal çalışmalarımızı bir mücadele biçimi olarak ele almaktayız. Edindiğimiz tercübeleri ve üretimlerimizi bu ilk albümümüzde yansıtmaya çalışarak, yoğun bir kolektif emek vererek sizlere sunmanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

Albümümüzde yer alan 15 eser hayatın gerçekliğine dayalıdır. Seslendirdiğimiz eserlerde toplumsal suskunluğa ve karamsarlığa karşı, Özgür Gelecek düşlerimizi şarkılarımızla dile getirmeye çalıştık. Şarkılarımızın baskılara, yılgınlığa ve umutsuzluğa karşı ışık tutmasını ümit ediyoruz. Bu nedenle SUSMA diyerek umudu haykırmaya çalıştık. Şarkılarımızın tınılarında; dağların doruklarında özgürlüğü haykıranların, canımıza can katan güneşe yolculadıklarımızın, temel demokratik hakları gasp edilen, ezilip sömürülen işçilerin, köylülerin, fırsat eşitliği ve eğitim hakkı ellerinden alınan öğrencilerin, erkek egemenliğinin baskısı altında yaşayan kadınların, doğa tahribatıyla yaşam alanı yok edilen Karadeniz halkının, yerinden yurdundan zorunlu olarak göçe zorlanan insanların, inanç ve ibadet özgürlüğü ellerinden alınan Alevilerin, tarihi boyunca soykırıma maruz kalan Ermeni halkının, tecrite, izolasyona ve tek tipleştirilmeye karşı zindanlarda direnen devrimci tutsakların, kimlikleri ve kültürleri tanınmayan ulusların ve Kürt halkının özgürlük direnişinin melodileri var bu albümümüzde.

Ayrıca sanatsal yolculuğumuzda önemli bir yeri olan, örnek kişiliği ile bize katkılar sunan ve daima bizimle yaşayacak olan Dersim/Aliboğazı’nda ölümsüzleşen devrimci sanatçı Yetiş Yalnız yoldaşımızın yüreğimizdeki sesi var bu albümde.

Başta hiçbir düşüncemizi geri çevirmeyen, ezgilerimize can, albüme kattığı yoğun emeğinden dolayı değerli dostumuz ve müzik yönetmenimiz Erkan Çınar’a, yalnız çaldıkları enstrümanlarla değil, düşünce ve katkılarıyla şarkılara duygu veren tüm müzisyen dostlarımıza, ‚Karadeniz İsyanda‘ ile bize sunduğu dostça desteği ve samimiyetle okuduğu şiiri için değerli sanatçı dostumuz Erdal Bayrakoğlu’na, hiçbir zaman dostluğunu ve yoldaşça dayanışmasını bizden esirgemeyen Hasan Sağlam’a, zindan karanlığını şiirleriyle aydınlatan özgür tutsaklardan Mircan Karaali’ye, sözlerini, şiirlerini ve eserlerini bizimle paylaşan şair ve ozanlarımıza, albüm prodüksyonunu üstlenen değerli MİR  Multimedia emekçilerine, müzikal yolculuğumuza en başından itibaren desteğini sunan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’na, Yeni Demokratik Gençlik’e, Yeni Kadın’a, bağlı oldukları Demokratik Kitle Kurumlarına ve Özgür Gelecek gazetesine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.