Anasayfa , Haberler , İzmir’de Kızıldere katliamı anmasına polis saldırısı;24 gözaltı!

İzmir’de Kızıldere katliamı anmasına polis saldırısı;24 gözaltı!

İzmir |30.03.2017| Demokratik gençlik örgütleri tarafından İzmir’de Kızıldere katliamında yaşamını yitiren Mahir Çayan ve yoldaşlarını anmak isteyen aralarında Yeni Demokrat Gençlik ( YDG )’in de olduğu eyleme polis saldırdı.24 kişi gözaltına alındı.

Kızıldere’nin 45. yılında Mahir ve arkadaşlarını anmak için düzenlediği eyleme polis saldırdı.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen eylemde “Mahir’lerin yolunda, Kızıldere ruhuyla, gençlik kavgada” yazılı pankart açıldı.
“Kızıldere son değil, mücadele sürüyor”, “Katillerden hesabı gençlik soracak”, “Mahirlere sözümüz devrim olacak” gibi sloganların atıldığı eyleme polis hiç bir anons yapmadan saldırdı.
YDG okurları Hasan Benli ve Musa Bölük‘ün de aralarında yer aldığı 25 kişi, çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından darp edilerek, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.
Polisin şiddetli saldırısı sırasında İzmir’en en işlek caddelerinden olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden geçen halk polise tepki gösterdi.
Yoldan geçen bir kadının tepki gösterirken çevik kuvvet polisleri tarafından darp edilmesi polislere olan tepkiyi arttırdı.
24 kişiyi gözaltına alın polisler alandan yuhalama ve alkışlı protestoyla ayrıldı.
Gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: Fırat Ortaç, Nurhak Sabur, Musa Bölük, Helin Ertekin, Hasan Benli, Diren Asan, Ufuk Bozkurt, Murat Tekdemir, Kardelen Yoncan, Rohat Ayas, Buse Çelik, Enise İlin, Roni Gören, Deniz Kocabıyık, Onur Güzel, Seyit Cem Çakmak, Ecem Selen, Mert Güneş, Kader Yeşildallar, Nuri Örüş, Alican Aslan ve Doğan Yolcu.
Gözaltına alınanlar Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürüldü.