Home , ATİGF , ATİGF Uzun Yürüyüşün ilk üç aşamasını gerçekleştirdi

ATİGF Uzun Yürüyüşün ilk üç aşamasını gerçekleştirdi

AVUSTURYA | 26 – 04 – 2011 | Avusturya Palementosu 29 Nisan 2011 tarihinde yabancılar yasası paketi olarak bilinen içerigi anti demokratik, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan yeni düzenlemeyi genel kurulada geçirmeyi planlamaktadır.   Özellikle iltica yasasında ırkcı ve insanlik dışı yasal düzenlemeler başta olmak üzere, yabancılar polisi düzenlemesinde (hücre hapisi), ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayan üçüncü ülkelerden gelen kişiler açısndan çiddi saldırılar içermektedir.

Yeni yabancılar yasası düzenlemesi, anti-demokratik olmanın yanısıra devlet destekli ırkçılığının toplumsal düzeyde gelişmesini beraberinde getirmektedir. Irkçılığın devlet eliyle geliştirilmesi olan yabancılar yasası, işçi ve emekçilerin yaşamlarında ciddi olumsuz etkiler yaratacak düzeydedir.

Bu anlamda özellikle göçmenler olarak, ırkçı ve ayrımcı yasalara karşı, göçmen ve yerli işçi, emekçilerin birlikte mücadelesini güçlendirmeli Avusturya burjuvazsine karşı savunmalı ve mücadelesini vermeliyiz. Göçmenler olarak öz-örgütlenmememizi geliştirerek, başta SPÖ olmak üzere burjuva egemen partilerin aldatmacalarına karşı kendi irademizi pratikte ortaya koymamız oldukça önemlidir. Avusturya burjuvazisinin siyasal düzlemde temsilcilerinden biri olan ve özellikle bu yasaların hazırlanmasında,yasallaşmasında bizzat etkisi olan SPÖ`nün bu süreçte örgütlü tepki ve karşı koyuşu tasfiye etme girişimlerini boşa çıkarmak için ATİGF olarak örgütlediğimiz uzun yürüyüşe etkili ve güçlü katılarak örgütlü mücadelyi geliştirmek ciddi önem teşkil etmektedir.

1. Gün:

Uzun yürüyüşümüzün ilk aşaması Vorarlberg‘in Bregenz şehrinde başlatıldı. İlk aşama 25 Nisan Pazartesi günü tren garından şehir merkezine gerçekleşen yürüyüşün ardından, şehir merkezinde yapılan miting ile sonuçlandırıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı yürüyüş çevrenin yoğun ilgisini çekmesini yanı sıra slogan ve konuşmalarla canlı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

 

Yine yürüyüş güzergahımızın ikinci aşaması Tirol’un İnnsbruck şehrindeki, Saat 17:00 deki yürüyüş ile devam etti. Yeni yabancılar yasasının almanca konuşmalar ile ırkçı ve gerici yüzünün teşhir edildiği yürüyüşümüz şehir merkezinde gerçekleşen mitingde yerli, ilerici ve anti-faşist kurumların gerçekleştirdiği konuşmalarla devam etti. Plattform Bleiberecht, Unabhängige Rechtsberatung ve Yeşiller eyalet temsilcisi Christine Baur‘un yaptığı konuşmaların devamında, özellikle Plattform Bleiberecht kurumundan Avusturyalı dostlarımızın, İnnsbruck yürüyüşümüzün örgütlenmesinde ve ön hazırlığında sergilemiş olduğu dayanışma pratiği kitleler şahsında örnek bir durum teşkil etti. Yaklaşık 200 kişiyi geçgin kitlenin katıldığı miting, müzik dinletisi ve çekilen halaylarla sonlandırıldı.

 

İlk günün sonunda uzun yürüyüş, Saat 20:00 de Tirol’un Wörgl şehrindeki yürüyüş ve miting ile sürdürüldü. İnnsbruck’dan itibaren Avusturyalı arkadaşlarımızında katılımı ile Wörgl’deki mitingimiz kitlesel ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Yürüyüş grubumuzun miting alanına ulaştığında canlı şekilde ve ‚yaşasın enternasyonal dayanışma‘ sloganları ile karşılanması görülmeye değerdi. Mitingdeki konuşmaların sonucunda uzun yürüyüş eylemimizin Salzburg, Linz ve Viyana bilgilerinin verilmesiyle eylemimizin ilk üç aşaması gerçekleştirilmiş oldu.

 

Bildiren: ATİGF (Avusturya Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu) – AHM