Home , Avrupa , Yeni Kadın MYK’sından 16. Merkezi Kongreye Çağrı

Yeni Kadın MYK’sından 16. Merkezi Kongreye Çağrı

YENİ KADIN 16. Merkezİ KONGRE

ÇAĞRISI

 “EMPERYALİZME VE HER TÜRDEN SALDIRILARA KARŞI
KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ BÜYÜYOR”       

Sevgili kadın arkadaşlar, dostlar,

Patriarkal – kapitalist sistem, işçi sınıfı ve emekçilere yönelik saldırılarını, Covid 19 pandemisinin gölgesinde daha da yoğunlaştırdı. Bu saldırılarda pastanın en büyük parçası tabii ki kadınların payına düştü.

16. Kongremizde “EMPERYALİZME VE HER TÜRDEN SALDIRILARA KARŞI KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ BÜYÜYOR” şiarıyla, pandeminin toplumsal cinsiyet rollerini nasıl daha derinleştirerek kadın emeğini değersizleştirdiğini, patriarkal kapitalizmin toplum üzerinde korku bariyerlerini yükselterek nasıl kadınları eve kapatıp biat eden bir toplum yaratmaya çalıştığını ve bu sürecin kadınlar üzerinde yarattığı tahribatlara rağmen kadın mücadelesinin nasıl yükselerek küreselleştiğini tartışacağız.

Kongremizin coşkulu bir şekilde geçmesi ve önümüzdeki dönem mücadelemizi kollektif aklın önderliğinde hep birlikte örmek için tüm delegelerimizi ve kitlemizi kongremize çağrıyoruz. Patriarkal kapitalizmin tüm saldırılarına inat, kadın iradesini ve direnişini bir adım daha ileriye taşıyabilmek için 16. Kongremizde buluşalım.

 

  • Yaşasın Kadın Mücadelemiz!

 

YENİ KADIN 15. DÖNEM MYK

 

 

TARİH: 5/ 6 Mart 2022

SAAT:  11.00

YER:    Haus der Jugend

              Deutschherrnufer 12,

              60594 Frankfurt am Main