Anasayfa , Haberler , Yeni Kadın Merkezi Eğitim Kampı Gerçekleşti

Yeni Kadın Merkezi Eğitim Kampı Gerçekleşti

Yeni Kadın’ın programına tekabül eden konularda tek sesliliği sağlamak amacıyla, (MYK) Merkezi Yönetim Kurulu, (ÜKK) Ülke Kadın Komiteleri, (ÜFK) Ülke Faaliyet Komiteleri, yerel alan komiteleri ve temsilcilikler ile birlikte kendi program ve tüzüğünü tartışarak, kadın örgütlülüğünün misyonu, amaç ve hedeflerini kavrama ve kavratma amacıyla bir eğitim kampı gerçekleştirdi.

Yeni Kadın: “Dün Rojava’da, Kobane’de, Minbiç’de bugün Efrin’de kadın devrimi yaratıcılarına selam olsun”

Almanya’nın Frankfurt şehrinde 10/11 Şubat tarihleri arasında örgütlenen Eğitim kampı ilk gün yapılan açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlatıldı. Kampın ilk gündemleri arasında yer alan program sunumu ve tartışmaları Edi BeSe platformunun Efrin ile dayanışmak için örgütlenen eyleme toplu katılım sağlamak için ara verdi. Farklı alanlardan katılan Yeni Kadın aktivistleri toplu bir şekilde Frankfurt Haupt Bahnhof önünden yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte sloganları, alkış ve zılgıtları ile Yeni Kadın kendi kortejini oluşturarak Opernplatz’a kadar yürüdü. Yürüyüş güzergahında atılan bir slogandan kaynaklı provakatif tavrının başlangıcını veren polis Yeni Kadın aktivistlerini takip ederek tacizini sürdürdü. Eylem bitiminde kimlik kontrol dayatması ile provakatif tavırlarını devam ettirdi.

Eylem sonrası kamp alanına geri dönen kadınlar kamp program gündemleri ile eğitime devam etti.
Birinci ve ikinci günde devam eden tartışmalarda Feminizm ve özsavunma üzerinden hazırlanan sunumlar yapıldı.

Eğitim kampında Yeni Kadın’la LGBTİ+ mücadelesi üzerine hazırlanan sunumun yanı sıra Yeni Kadın tüzüğünde yer alan “Kadın beyanı esastır, aksini ispat yükümlülüğü erkeğe aittir” maddesi üzerine hazırlanan sunum yapılarak tartışmalar yapıldı.

İkinci günde devam eden tartışmalar Yeni Kadın tüzüğünün okunması ile sonlandırıldı. Kamp bitiminde kadınlar hep birlikte “Birlik Mücadele Zafer Yaşasın ATİK YDG YENİ KADIN ve Jin jiyan azadi” sloganlarını attı.