Anasayfa , Haberler , HDP, Komisyonu terk etti ! Dokunulmazlik teklifi 3 partinin oyuyla kabul edildi

HDP, Komisyonu terk etti ! Dokunulmazlik teklifi 3 partinin oyuyla kabul edildi

13139154_1143991368972761_879698760171312696_nHDP, dokunulmazlıkların kaldırılması adı altında darbe görüşmelerinin yapıldığı ve AKP saldırılarına sahne olan Anayasa Komisyonunu terk etti.

Anayasa Komisyonu’ndaki “darbe” görüşmesine HDP’lilerin “çekilme kararı” damgasını vurdu. Komisyon görüşmesinde son söz alarak tarihi bir konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Sancar, “Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız” diyerek, komisyondan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Sancar, şöyle konuştu: “Tarih halklar, değerlendirecek. Biz ne anlatmak istedik, neden buradayız. Bizim herhangi bir korkumuz yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizim kaybedeceğimiz tek şey bu toplumun barış ve demokrasi umududur. Hiç bir şey kaybetmeyeceğiz. Bizim buradan çıkacak bir kararla cezaevlerine atılmamız, bizim için şeref madalyasıdır. Bu kadar büyük haksızlığa barış ve demokrasi için direndik. Ama siz fiziksel olarak ortamı en rezil hale getirdiniz. Saldırıların hepsi kayıttadır. Kim ne yaptı hepsi görülecektir. Bizim burada sözümüzün etkili bir şekilde çıkmasını engellendiniz. Aceleniz ne diye sorduk ama yanıt vermediniz. Biz biliyoruz, talimat geldi acele geçiriyorsunuz. Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız” diyerek komisyondan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Çekiliş kararının ardından HDP’li milletvekilleri “ne haliniz varsa görün, sizi tarihe havale ediyoruz” sözleriyle AKP’ye tepki gösterdi.

Bu tarihi açıklamaların ardından HDP’liler komisyon salonunda ayrıldı. Meclis içerisinde “Çerxa şoreşê” marşını okuyarak, HDP grubuna geçti.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi.

Değişiklik teklifi, AKP, CHP ve MHP’nin ‘evet’ oyuyla kabul edildi