Anasayfa , Haberler , Belediye-İş'ten Basın Açıklaması

Belediye-İş'ten Basın Açıklaması

İSTANBUL | 28 – 10 – 2010 | Belediye iş sendikası İstanbul şubeleri sendikal hareketin tıkanıklığına karşı değişim hareketin deklarasyonunu yayınladılar. Belediye iş sendikası İstanbul şubeleri binasında bugün saat 12.30 basın ve kamuoyuna açıklama yaptılar. Açıklama öncesi sırasıyla konuşan şube başkanları belediye iş sendikasında yaşananları anlatılar.

İlk konuşmayı yapan 5 nolu şube başkanı Nihat Altaş genel merkezin işçi kurultayında yetki vermeyen İstanbul şubelerin hizmet araçlarının yakıtlarını kestiklerini söyledi. Ayrıca şubesinde olağan üstü kongre çalışmasıyla başlatıldığını bunu direk merkezce desteklediklerini söyledi.

6  nolu şube başkanlarından hasan koç ise genel merkezin süreçte yaptıkları ile nasıl bir sendikal anlayışa sahip olduklarını anlamaktayız. Ayrıca değişimi istediği için kendi profesyonelliğinin düşürüldüğünü söyledi. 1 nolu şube başkanı serdar Cafer özkul ise işçi kurultayında sendikasız, güvencesiz ve taşeronlaştırmaya karşı bir mücadeleyi mutlaka yürütmeliyiz. Bunu yürütemeyenlere verilecek yetkinin olmadığını söyledi. Bu nedenle kendisinin teslim edilen aracın alınıp şube başkan yardımcısına verildiğini söyledi. Ayrıca şubelerin iç işleyişlerini direk karışarak kendi olumsuzluklarını örtmek istemekteler.

Son olarak konuşan belediye iş 2 nolu şube başkanı hasan gülüm ise belediye iş sendikasının işçi sınıfı mücadelesinde uzaklaştığını statükocu bir yapıya kavuştuğunu bu nedenle bütünden değişmesi için alternatif bir mücadele programı ile muhalif olduklarını söyledi. Ve 8 şubenin ortak imzasıyla hazırlanan deklarasyonu hasan gülüm okudu. Ve açıklama sona erdi.