Anasayfa , Haberler , Yeni Kadın Londra Komitesi Tarafından Meme Kanseri Üzerine Seminer Düzenlendi

Yeni Kadın Londra Komitesi Tarafından Meme Kanseri Üzerine Seminer Düzenlendi

LONDRA|18.12.2017| Kadınlarda en yoğun görülen kanser türü meme kanseri üzerine Yeni Kadın Londra tarafından 16 Aralık günü ‘Meme Kanserinin tanısı ve tedavisi’ başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Seminer Yeni Kadın temsilcisi’nin açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında Londra’da Haziran ayında kurulan Komite tanıtıldı ve Yeni Kadın’ın temel talepleri üzerine konuşuldu.

Toplantıda bulunan ve aynı zamanda sunumu yapan Doktor Meryem Kaya uzun bir dönemdir Londra’da yaşamakta ve 10 senedir Tıp Bölümünde uzmanlaşmaktadır. Meryem Kaya sunumuna sorularla başladı ve: ‘’Meme ağrısı, çoğunlukla meme kanserinin belirtisi midir? Meme kanseri tarama programında çoğu geri çağırılan kişilerde kanser teşhisi yapılıyor mu? Kadınlara kendilerine meme muayenesi ne kadar sık yapmaları tavsiye ediliyor? Meme kanserine karşı en etkili önlem nedir?’’ gibi sorular sordu.

İkinci bölümde meme kanserine yönelik değişik konular işlendi. Meme kanserinin genetik veya yaşının ilerlemesinden kaynaklı olabileceği gibi, hücrelerin annormal bir şekilde büyümesi ile başladığı dile getirildi. Meme kanserinin belirtileri, önlemleri ve tedavisi üzerine konuşuldu. Burada aslında meme ağrısı çoğunlukla belirtisi olmadığı, hücrelerin adete göre değişe bildiği ve tedavisi için kanserinin büyüklüğüne göre değişik tedavi yöntemleri var olduğu söylendi. Aynı zamanda bilgilendirme toplantısına katılan kadınlara kendilerine meme muayenesi nasıl yapa bilecekleri gösterildi.

En son katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru ve yorum bölümü oldu. Burada meme kanserinin belirti, önlem ve tedavisi üzerine sorular sorulurken, aynı zamanda Kemoterapi gibi tedavilerin aslında ne kadar sağlıklı ve doğru olduğu tartışıldı.