Anasayfa , Haberler , YENİ KADIN: Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk Onurumuzdur!

YENİ KADIN: Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk Onurumuzdur!

İnsanlığa düşman, kadını yok sayan, kendi varlığını daha fazla sürdürebilmek için her türlü vahşeti uygulamakta hiçbir sakınca görmeyen faşist R.T.Erdoğan ve şürekası, sonlarının yaklaştığını anladıkça saldırılarını daha da arttırmaktalar. Halkın artık neredeyse kuru ekmeği bile alamayacak hale geldiği, adaletin ve hukuğun ayaklar altında paspas edildiği, kadınların hergün üçer beşer katledildiği, yolsuzluğu/ hukuksuzluğu dile getirenlerin sorgusuz sualsiz yıllarca tutsak edildiği, yıllarca emek verdiği mesleğinden KHK larla bir gecede uzaklaştırılarak hiç edildiği günümüz Türkiye’sindeki hapishanelerin durumunun, özellikle de politik tutsakların bir kez daha aynası oldu Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk!

Aysel Tuğluk’un Kürt ulusuna mensup mücadeleci bir kadın olması, yaşamı boyunca acılara maruz kalmasına neden oldu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı iken tutuklanan Aysel Tuğluk; tutukluluğunun birinci yılında yaşamını yitiren annesinin cenazesine saldırılması sonucu, defnedildiği yerden çıkartılıp Dersim’e gönderildiğinde; “annemin cenazesine dokunmayacaktınız” demişti… O; yaşamı boyunca yüreğinde biriken acıları, belleğini karartıp, yaşananları unutarak susturdu… Artık yaşamını tek başına idame ettirebilecek durumda değil. Ama faşizm, aksini iddia ederek tutukluluğunu devam ettirmekte.

Garibe Gezer; yine Kürt ulusuna mensup, mücadeleci bir aileden gelen bir kadın olmanın her türlü bedelinin yanı sıra, Kandıra Hapishanesi’nde kadın gardiyanların tecavüzüne uğradı, tecrit hücresine konuldu, uğradığı işkenceyi dışarıya anlatmasını engellemek için, 24 saat kameralarla gözetlenen tek kişilik odada aylarca tutuldu, en insani ihtiyaçları dahi karşılanmadı. Sonuçta o da kendisine yaşatılanları, kafasını duvarlara vura vura hayatına son vererek unuttu. Garibe Gezer’in katili, faşizmin bugün iktidardaki gücü Erdoğan ve şürekası AKP+MHP’ dir!

Aysel Tuğlık’un annesinin mezarına saldıran faşist, ırkçı, yobaz zihniyet ile, Garibe Gezer’e cenaze arabasını çok gören zihniyet aynı zihniyettir.

Faşizm Yenilmeye Mahkümdur!

Biz bu zihniyetleri iyi tanıyoruz… Her fırsatta “Cennet anaların ayakları altındadır”, söyleminin ardına gizlenerek nasıl kadın düşmanı olduklarını, kadınların her gün ikişer/ üçer katledilmesinden, tecavüze uğramasından, hapishanelerde en insanlık dışı muamelelere maruz bırakılmalarından tanıyoruz… Katlettiği Taybet Ana’nın bedenini, günlerce sokak ortasında bırakmasından, katlettiği kadın gerillaların çıplak bedenlerini “onursuzlaştırma” adına “teşhir” etmesinden tanıyoruz… Cumartesi Analarını “Bunlar terörist anasıdır” deyip saçlarından sürüklemelerinden, çocuklarını katlettikleri Gezi analarını yuhalatmalarından tanıyoruz… Katledilen çocuğunun gömülmesine izin verilmediği için, günlerce derin dondurucuda saklayan annelerden, devrimcilerin cenazelerine saldıran gazlı/ tomalı polisinden tanıyoruz!..

Faşizm yenilmeye mahkümdur! İnsani değerlere sahip çıkanlar, insanca yaşamın köşe taşlarını ilmik ilmik örmekte inat edenler, elbette bu yaşatılanların hesabını soracaklardır.

Faşizm insanın, doğanın, doğadaki her türlü varlığın ve canlının baş düşmanıdır. Cenazelerimize bile zulmü reva görenleri ne tarih, ne de bizler unutmayacağız, affetmeyeceğiz…

Yeni Kadın olarak; Garibe Gezer’in katilinin TC faşizminin bugünkü temsilcisi R.T.Erdoğan ve şürekası AKP+MHP olduğunu bir kez daha yineleyip lanetlerken, Aysel Tuğluk’un da aynı sonu yaşamaması için derhal serbest bırakılmasını ve hapishanelerdeki politik tutsaklara yaşatılan insanlık dışı yaptırımlara son verilmesini talep ediyoruz.

  •  Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk Onurumuzdur!
  • Aysel Tuğluk Derhal Serbest Bırakılsın!
  •  Kahrolsun Faşizm Ve Her Türden Gericilik!

YENİ KADIN