Home , Haberler , Yeni Kadın 14. Dönem MYK`sı 4. Toplantısını Gerçekleştirdi

Yeni Kadın 14. Dönem MYK`sı 4. Toplantısını Gerçekleştirdi

Yaşamın ve toplumsal yapının, kadına yönelik tüm zorluklarına rağmen ısrarlı duruşunda 27 yılını geride bırakarak mücadelesine devam eden Yeni Kadın örgütünün 14. Dönem MYK`sı 4. toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı ATİF`e bağlı faaliyetlerini sürdüren Mannheim ProMigro derneğinde, 20-21 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi.

İki günlük oluşturulan gündemlerin yanı sıra, kadın mücadelesinde önemli konuların seçilerek iç eğitimler şeklinde ele alındığı toplantıda, Yeni Kadın Özsavunmayı tartıştı.

Önümüzdeki faaliyetlerin içerisinde tartıştığı konular arasında olan kapitalist sistemin tüm yaptırımlarına rağmen sevgi ve aşka bakış açısını ortaya koyacak 14 Şubat, uzun yıllardır etkinliklerle protesto edilen eşit işe eşit ücret eylemlerinin yanı sıra 8 Mart, 1 Mayıs gibi tarihsel etkinliklerin planlamasını yaptı.

10/11 Şubat tarihinde Almanya`nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek Yeni Kadın Merkezi kampının da son hazırlıklıkları üzerine tartışmalar yürüttü ve görev dağılımı yaptı.

ATİK çatısı altında ortak faaliyetler yürüttüğümüz YDG`nin, bu yıl gerçekleştireceği merkezi kongresi de dahil, ülkelerde, bölgelerde gerçekleşecek kurultay ve toplantılarına Yeni Kadın olarak sahiplenerek tüm aktivistlerine katılım çağrısı yapma kararı aldı.

Faaliyetinin olduğu tüm alanlarda kadın mücadelesini ileriye taşıma, faaliyetin geri olduğu alanlarda ise ileriye taşıyacak toplantılar örgütleme kararının yanı sıra, merkezi kongremizin onayladığı Militarizmin „Aile“ denilen sistemin en küçük örgütünü nasıl şekillendirdiğini/ etkilerini açığa çıkartan, 1 şubat tarihinde başlayacak bir kampanya kararı aldı. Geçmiş ve önümüzdeki sürece yönelik tartışmaların da yürütülmesinden sonra toplantı sonlandırıldı.