Home , Haberler , Yeni Demokrat Gençlik 11. konferansının birinci günü sona erdi

Yeni Demokrat Gençlik 11. konferansının birinci günü sona erdi

İSTANBUL |24.12.2016| Yeni Demokrat Gençlik tarafından “OHAL’de direnmeli” şiarıyla 11.’si gerçekleştirilen konferansın ilk günü sona erdi.

Yeni Demokrat Gençlik (YDG)’in politikalarını belirlediği, geçmiş süreci değerlendirerek gelecek süreci örgütlediği konferansların 11’incisi bu sene Taksim’de bulunan Taxim Hill Otel’de gerçekleştiriliyor. Bu sene “OHAL’de direnmeli” şiarıyla gerçekleştirilen konferansın ilk gününde “Ablukalar ve yasaklar değil, direniş kazanacak” şiarıyla yaz sürecinde örgütlenen kampanya başta olmak üzere geçmiş süreç değerlendirmesi ile YDG’li kadınlar tarafından kadın sunumu yapıldı.

“Dayanacağımız nokta kendi devrimci niteliğimiz, öz gücümüze güvenimizdir” Şahverdi, Mercan ve Aliboğazı şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan konferans açılış konuşması ile devam etti. Dayanışma amaçlı katılımda bulunan devrimci kurumlar tarafından yapılan konuşmalarla devam eden konferansta ilk olarak Partizan adına Rahime Karvar söz aldı. Karvar, YDG’nin 11. Konferansını selamlayarak başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti: “OHAL gibi bir dönemden geçerken böylesi bir konferansı çok önemli ve sürecin ihtiyaçlarını karşılayan bir noktada değerlendiriyoruz. YDG’nin mücadelesinin kökü 68’li yıllara 71’ direnişine dayanmaktadır. Bir diğer kökü Komsomol’un ilk şehidi Ahmet Muharrem Çiçek’e dayanır. YDG’nin mücadelesi Şahverdi’den Mercan’a, Nusaybin’den Minbiç’e dayanmaktadır. YDG halk gençliğinin örgütlü gücüdür.

2014 MGK görüşmelerinde devletin çökertme planının bugün belli bir aşamaya geldiğini belirten Karvar, tam da böylesi bir süreçte YDG’nin örgütlediği konferansın ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.Karvar sözlerini “Çözümü bulacağımız yer kendi örgütlü gücümüzdür. 11. Konferans, örgütlülüğü ne pahasına olursa olsun sahiplenmenin önemidir. Dayanacağımız nokta kendi devrimci niteliğimiz, öz gücümüze güvenimizdir11. Konferansının ışığında halk gençliğini tekrardan selamlıyoruz”  şeklinde sonlandırdı.

“Faşizmi birlikte ezeceğimizi biliyoruz” 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç de söz alarak, “Bizim burada olmamızla yarın kendi konferansımızda olmak arasında hiçbir fark yoktur. Aynı duyguyu yaşıyoruz. Belki bugün böyle hissetmemiz Dersim dağlarında Berfu ile Mercan Şehitleri’nin kanının birbirine karışmasında gizli. Rojava’da oluşturulan siper yoldaşlığında gizli” ifadelerini kullandı.

Devrim ve karşı devrimin birbirini ezmeye yemin ettiği bir süreçten geçiyoruz. Bu yolu birlikte yürüyeceğimizi, faşizmi birlikte ezeceğimizi biliyoruz. Birleşik mücadeleyle bunu başaracağız. Ateşten korkmayanlar, bugün elini ateşe uzatanlar bugünkü sürecin karşılayıcısıdır” şeklinde konuşmasına devam eden Yüzgeç, konferansı selamlayarak sözlerini sonlandırdı.

“Tek başına değil, bir araya geldiğimizde güçlüyüz” 

Devrimci kurumların selamlamalarının ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Konferansın ilk gündemi olan geçmiş süreç değerlendirmesi ile devam eden konferansta, YDG tarafından bir yıl boyunca gerçekleştirilen kampanya ve eylemler tartışıldı. “Ablukalar ve yasaklar değil, direniş kazanacak” ile  “Yeniden inşa ve OHAL’de direnmeli “ kampanyalarının üzerinde tartışmalar gerçekleştirilmesinin ardından ikinci oturuma geçildi.

İkinci oturum ATİK YDG’nin konuşmasıyla sürdüATİK YDG adına yapılan konuşmada şu ifadeler yer aldı: “Talan ve sömürünün imha ve inkârın geleceksizliğin artarak karşımızda duruyor. Sistem egemenliğini arttırmak için daha fazla saldırıyor. Böylesi bir süreçte suların durulmadığı bir zamandan geçiyoruz. Tüm gençliğe çağrımızdır. Tek başına değil, bir araya geldiğimizde güçlüyüz. Saldırılara karşı ortak bir mücadele hattı geliştirmek zorundayız. Önümüzde aciliyetini koruyan budur. YDG ve ATİK YDG olarak ortak hareket etme yakıcılığı önümüzde durmaktadır.”

“Konferans cüretin göstergesidir”

Sosyalist Öğrenci Hareketi (SÖH) adına da selamlama konuşması yapılırken konuşmada, “Siz değerli siper yoldaşlarımızın bugün yaptığınız konferans, cüretin göstergesidir. Tam da böylesi bir süreçte birleşik mücadele örmek zorunluluktur. Bu zorunluluğun ışığında gençlik mücadelesinin siz değerli yoldaşlarımızın yaptığı konferansı çok değerli buluyor ve tekrardan konferansınızı selamlıyoruz”  denildi.

Kadınlar YDG’nin öznesi; kadın sorunu YDG’nin sorunu!

YDG’li kadınların hazırladığı sinevizyonla devam eden konferansta, kadın sunumuna geçildi. Geçmiş süreci değerlendiren YDG’li kadınlar, gelecek süreçte neler yapmaları gerektiğini tartıştılar. Devletin her saldırısında neden önce kadınları ve kadın kazanımlarını hedef aldığı tartışılırken devlet tarafından da kadınların kazanımlarının gasp edilmesinin yasalaştırılmaya çalışıldığı belirtildi. Sunumun ardından tartışmalar devam ederken, kadın mücadelesinin YDG açısından nerede durduğu, devrimci mücadele içerisinde kadınların nasıl sorunlar yaşadığı ve bunların çözümü için neler yapılabileceği tartışıldı. Kadınların YDG’nin öznesi ve kadın sorununun da YDG’nin bir sorunu olduğu belirtilen tartışmalarda kadın sorunu özgülünde daha fazla çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Tartışmalar ardından müzik dinletisiyle konferansın birinci günü sona erdi. (Kaynak: Özgür Gelecek)