Home , Haberler , YDG’lilere tehdit mektupları: çocuklarınız TİKKO toplantılarına katılıyor

YDG’lilere tehdit mektupları: çocuklarınız TİKKO toplantılarına katılıyor

İZMİR | 16 – 06 – 2011 | Menemen’de 3 Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyesine Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen tehdit mektupları, 16 Haziran’da 6 kişiye daha gönderildi. ‘Çocuğunuz TİKKO toplantılarına katılıyor’ suçlamalarını içeren tehdit mektuplarının ulaştığı kişi sayısı böylelikle 9’a ulaştı.

İlk olarak 11 Haziran’da gönderilen mektupların üzerinde herhangi bir resmi imza bulunmamasına rağmen, yine 16 Haziran’da çeşitli adreslere resmi polislar tarafından bırakıldı.

Mektubun içeriği şöyle:

„Sayın Veli:

Bu size yazdığımız bir bilgilendirme notudur. Üniversite öğrenimine başlamak üzere olan çocuğunuz ………nın durumuyla ilgili bilgi sahibi olmanız gerektiğini düşünerek kaleme alınmış bir yazıdır.

Çocuğunuz Menemen’deki çeşitli kafelerde yasadışı TİKKO örgütü mensubu olan şahısların önderlik ettiği siyasi içerikli toplantılara katılmaktadır. Bu tür faaliyetleri kontrolsüz olarak yani ailelerin bilgisi dışında devam etmesi durumunda ileride gözaltı ve tutuklanma gibi üzücü sonuçlar doğuracağını bildiriyor, sizlerin çocuklarınıza sahip çıkmanızı öneriyoruz. Çocuğunuzun politik konulara duyarlı olmasını hoş karşılayabilirsiniz. Ancak bu durumun ileri boyutlara yani illegalite (terör örgütleriyle ilişkili) boyutlarına kadar uzanmasını herhalde istemezsiniz. Bu örgüt silahlı faaliyet göstermekte ve zaman zaman kendi mensuplarını infaz etmektedir. Aynı zamanda bu faaliyetlere zaman harcayan öğrencilerin ders çalışmaya fırsat bulamadığından okullarında başarısız olduğu görülmüştür.

Fazla geç kalmadan; çocuğunuzun eğitim-öğrenim hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmesi için sizlerin çaba sarfetmesini rica eder,

Saygılar sunarız.“

İzmir YDG ve Menemen Liseli YDG ise tehdit mektuplarının YDG’lileri sindirmek ve aile baskısına maruz bırakmak için hazırlandığını belirtti.

YDG komiteleri “Açıkça tehdit içeren bu yazı mücadelemize yapılmış bir saldırıdır. Ama söylememiz gerekir ki bizleri bu yolla korkutmaya ve aile baskısıyla karşı karşıya bırakmaya çalışan güçler yine yanılmışlardır. Bu saldırılar ancak ve ancak mücadelemize ve meşruluğumuza olan inancımızı arttıracaktır.” açıklamasını yaptı.