Anasayfa , Haberler , YDG’den Mahkemeye Çağrı

YDG’den Mahkemeye Çağrı

mahkemeydgAvrupa Türkiyeli İşçiler Konferasyonu(ATİK)’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Yeni Demokratik Gençlik(YDG), 17 Haziran tarihinde başlayacak olan ATİK tutsaklarının mahkemesi için enternasyonal gençlik kurumlar ve kamuoyuna çağrı yaptı. YDG’nin yaptığı çağrı şu şekilde;

ATİK TUTSAKLARININ DAVASI İÇİN 17 HAZİRAN’DA MÜNİH’TEYİZ!

15 Nisan 2015 tarihinde Alman devletinin faşist TC devleti ile ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonucu tutsak edilen 10 devrimcinin mahkemesi 17 Haziran tarihinde Almanya’nın Münih şehrinde başlayacak.

Hiçbir dayanağı olmayan bu operasyonun hedefinde devrimci demokrat kurumlar bulunmaktadır. 129 a/b yasalarıyla göçmenleri ve göçmen kurumları kriminalize etme çabasında olan Alman devleti, bir yandan da dünyadaki gelişmelere tavır alan ve mücadele yürüten devrimcileri susturmaya çalışmaktadır.

ATİK davasını sahiplenmek, yoldaşlarımıza destek olmak; devrimci mücadelenin her yerde meşru olduğunu, baskı ve tutuklamalarla haklı mücadelemizin engellenemeyeceğini ve 129 a/b yasalarının derhal kaldırılması gerektiğini haykırmak için duyarlı tüm gençlik örgütlerini ve enternasyonal gençlik kamuoyunu 17 Haziran Cuma günü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde saat 9’da gerçekleştirilecek, enternasyonal katılımlı dayanışma ve protesto mitingine çağırıyoruz!

Yeni Demokratik Gençlik