Home , Avrupa , Bad Nenndorf’ta Anti-Nazi Yürüyüşü

Bad Nenndorf’ta Anti-Nazi Yürüyüşü

HANNOVER | 10 – 08 – 2011 | 06 Ağustos tarihinde Aşağı Saksonya (Nidersachsen) eyaletine bağlı küçük bir şehir olan Bad Nenndorf’ta Nazilere bir kere daha HAYIR dendi.

Her yıl yapılan bu yürüyüşün amacı; Nazilerin Rudolf Hess için butrada bir anıt yaptırmak istemeleri. Şehir halkının önemli bir kısmı bu şirin kentte böyle bir faşistin anıtının ya da anmasının yapılmasını istemiyor ve buna karşı mücadele ediyor. Alman hükümetleri ise her seferinde Nazilerin yürüyüşlerine ses çıkarmadıkları gibi, anıt için ise oldukça sesiz kalıyorlar.

Yürüyüşten bir gün önce şehir halkı elele tutuşarak zincirden bir halka oluşturdu. Halkın, ırkçı-faşist katillerin anıtını istemediği gibi, nazilerin bu bölgede varlıklarına da karşı oluşlarının simgesel bir göstergesini oluşturuyor.

Yürüyüşe yaklaşık ikibin kişi katıldı. DGB, Die Linke ve diğer çeşitli anti-faşist örgütlerin yanında burjuva partilerden de katılanlar oldu. ATİF ve MLPD’de pankartları ve coşkularıyla bu yürüyüşte yerlerini aldılar.

Miting kürsüsünde konuşma yapanlardan bazılarının neredeyse komünizmle faşizmi aynı kefeye koymaları tepkilere neden oldu. Tepki gösterenlerden bazıları bu ti konuşma yapanların aslında Faşizme karşı olmadıklarını, komünizmden daha fazla kortuklarını, Nazi faşizminden kendilerini ve dünyayı komünistlerin kurtardıklarını vurguladılar. Bu tarihsel gerçeği kendi halkından gizleme telaşına düşmüşler.

Polisin çok yoğun güvenlik önlemi aldığı etkinlikte, yürüyüşe katılan herkes tek tek aradı. Demokratik Göçmen örgütlerinden ATİF’in dışında İranlı göçmenlerin varlığı dikkat çekti. İran işçi hareketi adına bildiriler dağıtıldı.