Anasayfa , Haberler , Demiryolcuları 6 gardan yürüyüşe başladı

Demiryolcuları 6 gardan yürüyüşe başladı

İZMİR | 11 – 05 – 2011 | 6 gardan, Ankara’ya yürüyüş başlatma kararı alan BTS (Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası), İzmir’den Demiryolcuları yola çıktı.

Yürüyüşe başlamadan önce KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamaya, siyasi partilerin yanı sıra Emek, Dayanışma ve Özgürlük Bloku İzmir milletvekili adaylarından Mehmet Tanhan ve Erdal Avcı da katıldı.

BTS İzmir Şube başkanı Bülent Çuhadar, neden böyle bir yürüyüşe çıktıklarını ve yürüyüşün programını açıkladıktan sonra sözü BTS Genel Merkez yöneticisi olan Coşkun Çetinkaya’ya bıraktı. Coşkun Çetinkaya konuşmasında “Bizleri yola döken isminde ‘adalet’ olan, ancak bu kelimenin tam tersi uygulamalar sergileyen AKP’nin ve AKP bürokratlarının demiryolu tarihindeki en adaletsiz uygulamalarıdır” diye konuştu.

155 yıllık bir kurumda ‘’adam kayırma ve ayrımcılığı’’ kurumsallaştırıldıgını kaydederek “Artık bir sonraki hak gaspının ne zaman yaşanacağı kestirilemez hale gelmiştir. TCDD yönetimi, ilgili yasa ve yönetmeliklere uyması gerekirken, mevzuatın etrafında dolanmayı, kanunlara karşı hülleyi ve keyfi uygulamalarını kılıfına uydurmayı gelenek haline getiriştir” diye konuşmasına devam etti.

Daha sonra, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı olan Erdal Avcı, işçilerin başlatmış oldugu yürüyüşün haklı bir yürüyüş oldugunu belirterek “Raylar üzerinde can güvenliği olmadan çalışan arkadaşların kendi yürüttükleri trenlere ücretli binmelerini, taşeronlaştırma baskılarını, kayırmacılığı kınıyoruz. Devlet Demiryolları’nda ne de devletin herhangi bir kurumunda adam kayırma ve yandaşlık kabul edilebilir değildir” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra halay çeken Demiryolcuları yola çıktılar. Yürüyüş Güzergahlarını Çiğli, Menemen, Manisa, Salihli, Alaşehir, Uşak Akhisar, Soma, Savaştepe, Soğucak, Çukurhüseyin, Balıkesir, Dursunbey, Tavşanlı, Kütahya, Eskişehir izleyerek 16 Mayıs’da Ankara’da olmayı amaçlıyorlar.