Home , Avrupa , YDG’den Gençliğe Çağrı!

YDG’den Gençliğe Çağrı!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Yeni Demokratik Gençlik (YDG), son süreçte yaşanan gelişmelerle ilgili „Gençliğe Çağrı“ başlıklı bir açıklama yayınladı.

Açıklamayı paylaşıyoruz;

YDG-yeni-banner

TARİHİ OKUYUN;

BİZLER NE YENİLİRİZ NE DE EGEMENLER KARŞISINDA BOYUN EĞERİZ!

Yaşanan son gelişmelerden sonra demokrasi beşiği olarak kendini gösteren faşist TC devleti, gerçek karakterini gizleyebilecek mi? “Darbe girişimi”ne karşı demokrasiyi savunduğunu söyleyen bu devleti biz diri diri yaktığı insanlardan, katliamlarından, işkencehanelerinden, başta Kürt ulusu olmak üzere çeşitli milliyet, inanç ve azınlıklar üzerindeki baskılarından, tutuklamalarından, barbar çetelere desteğinden tanımıyor muyuz?

Demokrasi bekçisi olduğunu göstermek isteyen TC devleti bir yandan da sokağa döktüğü (imam hatiplerinde kendi yetiştirdiği) yobazların sergilediği tavrı gizleyemedi. Ardından getirmek istediği yasa ve değişikliklerden bir tanesi olan idam cezasını kimlere uygulamak için çaba vereceğini de çok iyi biliyoruz! Tecavüzcülerin, hırsızların, yolsuzlukların “iyi hal indirimi” aldığı bu sistemde devrimciler, demokratlar, yurtseverler, aydınlar, akademisyenler ve ezilen yığınlar her zaman sistemin hedefi halinde durmaktadır. Bu yüzdendir ki son süreçte sistem karşıtı birey ve örgütlere olan baskı da artmıştır. TC devletinin faşist diktatörlük karakterini bilenler olarak, TC-DAİŞ işbirliğini belgeleyenlere, faşist devlet politikalarını alanlarda teşhir edenlere karşı artan baskı ve tutuklama terörünü okumak zor değildir. Bu bağlamda Dersim’den İstanbul’a, İstanbul’dan Mersin’e kadar Özgür Gelecek okurları, Taylan Turunç gibi Yeni Demokrat Gençlik (YDG) okurları üzerinde tutuklama ve tecrit terörü halen sürdürülmektedir. ATİK aktivistlerinin, Almanya gibi kendisinin “demokrasinin beşiği” olduğunu savunan bir ülkede, faşist TC devletinin parmağı ile tutuklanması da anlaşılmayacak, “şaşırılacak” bir şey değil. ATİK, Alman devletinin de politikalarını her zaman teşhir etmiş, örneğin NSU davasının her zaman takipçisi olmuştur.

Faşist TC devletinin istihbaratından aldığı bilgiler ile yola çıkan Alman Adalet Bakanlığı 15 Nisan 2015 tarihinde 10 devrimci ATİK aktivistini büyük çaplı bir operasyonla gözaltına almıştı. Egemenlerin ekmeğine yağ süren bu operasyonda bilgilerin birçoğu Türk İstihbaratı tarafından hukuk dışı yollardan elde edilmesine göz yuman Alman Federal Savcılığı bu bilgileri hazırladığı iddianamede kullanmaktan da çekinmedi. Fakat dosya hazırlanmasında Alman devletine bilgi sunan polis şefleri, bugün Türk devleti tarafından “terörist” sıfatıyla ya tutuklanmış ve aranır durumdalar! 17 Haziran‘da Münih‘te başlayan ve asıl yargılananın egemenlerin olduğu bu duruşmalara katılmakla birlikte bu davanın ancak sokaklarda kazanılacağı bilinci ile 129a/b yasasına karşı mücadelede başta gençlik olmak üzere tüm ilerici, demokrat ve devrimci kamuoyunu dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.

Tarihsel haklılığımız ve kazanacağımız günlere olan inancımız ile bir kez daha sesleniyoruz:

Emperyalist devletler ve onların yerli işbirlikçileri; devrim mücadelelerini sindirebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Devrimcileri, demokratları, akademisyenleri, gazetecileri, avukatları tutuklayarak halkın sesini, düşüncesini teslim alacağınızı mı düşünüyorsunuz?

Tarihi okuyun; bizler ne sizlere yeniliriz ne de sizler karşısında boynumuzu eğeriz!

HUKUKSUZLUĞUN HUKUĞA DÖNÜŞTÜĞÜ YERDE DİRENİŞ BİR SORUMLULUKTUR!

ATİK BİR EMEK MEVZİSİDİR YILDIRAMAZSINIZ!

Yeni Demokratik Gençlik

TEMMUZ 2016

BİLDİRİ LİNKİ