Anasayfa , Haberler , YDG Kongresi Faşist TC İşgaline Direnen Afrin Halkına İthaf Edildi

YDG Kongresi Faşist TC İşgaline Direnen Afrin Halkına İthaf Edildi

Frankfurt  |01.04.2018| Yeni Demokratik Gençlik’in 26. Kongresi sonuçlandı. “Daha kararlı, daha örgütlü ve daha ileri! Çare direniş!” temalı perspektif taslağının tartışılması ile devam etti. Merkezi Yönetim Kurulu’nun hazırlamış olduğu perspektif taslağı yayımlanmış ve yerellerde yapılan tartışmaların sonuçları Kongre’de tartışılıdı. Göçmenlik, LGBTİ+, Genç Kadın ve Dijital Yaşam alt başlıkları altında tartışılan taslak yazısında bir çok delege ve misafir söz alarak düşüncelerini paylaştılar. Kongre Faşist TC İşgaline Direnen Afrin Halkına İthaf Edildi.

Alman gençlik örgütü Rebell adına bir selamlama mesajı sunuldu. Rebell adına yapılan konuşmada ortak mücadelenin geliştirilmesi gerektiği dile getirildi. Ardından yoğun tartışmaların yapıldığı siyasi perspektif taslak yazısı delegelerin oyları ile onaylandı. Ardından MYK Denetim Kurulu Kongreye sunuldu.

MYK tarafından sunulan bir yıllık mali rapor, delegeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kongre, alan borçlarına ilişkin yeni düzenleme kararı aldı.

YDG, Eşbaşkanlık Sistemine Geçti

26. Merkezi Kongresi’nde ayrıca Tüzük değişiklileri gerçekleştirildi. YDG üyeliğine ilişkin, YDG’nin ATİK ile ilişkileri bağlamında değişiklikler yapıldı. 26. Kongre, Eşbaşkanlık önergesini kabul etti. MYK içinde ki görev dağılımı Başkan yardımcılığı kaldırıldı. Tüzüğe ayrıca YDG’nin LGBTİ+ bireylere yönelik saldırı ve baskılara karşı mücadele edeceğini belirten bir madde eklendi.

7 esas iki yedek olma üzere 26. Dönem Merkezi Yönetim Kurulu ve üç kişilik Denetim Kurulu’nun seçilmesinin ardından delegelerden gelen 3 günlük kamp önergesi kabul onaylandı.

Bir önceki dönem MYK’nın önergesi ile Kongre, faşist TC’ye karşı direnen Afrin halkına oybirliği ile ithaf edildi.

Delelger, Abdallah’a Selam Gönderdi

YDG Delegeleri Lübnanlı devrimci tutsak Georges İbrahim Abdallah’ı da unutmadı. Tolu olarak Abdallah’ın resmi önünde fotograf çekildi ve Abdallah’ın direnişi selamlandı. 1951 yılında El-Kubaiyat’da doğan Lübnanlı Georges İbrahim Abdallah, önceleri Suriye Sosyal Milliyetçi Partisi ve daha sonra da FHKC üyesi olarak sosyalist mücadeleye katıldı. 1982’de Lübnan’ın Siyonist İsrail tarafından işgal edilmesinin ardından işgale karşı silahlı direnişte yer aldı. Bu faaliyetlerinden dolayı 1984 yılında Fransa tarafından ömür boyu hapse mahkûm edildi. Fransız hukukunun rutin uygulamalarına göre 1999’dan itibaren salıverilebilecek durumda bulunan Abdallah’ın tahliyesi ve Lübnan’a iadesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın da girişimleri ile defalarca engellendi.

Delegeler ayrıca aynı yöntemle Yetiş Yalnız resmi önünde fotograf çekerek Yetiş’i andılar.

Kongre’de son olarak dilek ve temenniler iletildi ve Birlik-Mücadele-Zafer sloganları haykırıldı ve iki günlük yoğun tartışmaların ardından Kongre sona erdirildi.