Home , Haberler , Suzan Zengin mezarı başında anıldı

Suzan Zengin mezarı başında anıldı

Suzan_Zengin_1KARTAL-12-10-2014- İşçi Köylü Gazetesi’nin Kartal Temsilcisi olan ve devlet eliyle gerçekleşen bir komplo sonucu tutuklanarak devletin İnfaz politikaları sonucu katledilen Suzan Zengin, ölümünün 3. Yılında anıldı. Anmaya, Partizan, DDSB ve Özgür Gelecek Gazetesi çalışanlarının yanı sıra Suzan Zengin’in ailesi ve dostları da katıldı.

Suzan Zengin şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulan anmada ilk sözü Özgür Gelecek Gazetesi adına Kemal Rüya aldı. Rüya konuşmasında, Suzan Zengin’in gazeteciliğini halktan yana çalıştırdığını ve işçi direnişlerinden mahalle eylemlerine kadar birçok yerde ezilenlerin sesi olduğunu belirterek “bu nedenle mücadelenin olduğu her yerde Suzan yaşıyor ve onu her alanda yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Rüya’nın konuşmasının ardından ise sözü Suzan Zengin’in eşi Bekir Zengin aldı. Zengin konuşmasında, Suzan Zengin’in bu coğrafyada yaşayan halklardan yana saf tuttuğunu belirterek  “Suzan’dan sonra bu coğrafyada yaşam daha da zorlaştı. Daha geçtiğimiz günlerde onlarca insan katledildi egemenler tarafından. Sınırın öbür tarafında bir katliam yaşanıyor. Buna karşı sokağa çıkan her insan aslında bir Suzan’dır. Suzan yaşasaydı, aynı şeyi yapardı. Oradaki olayları halka aktarmakla meşgul olurdu. Onun yoldaşları, onun bıraktığı yerden bunu sürdürüyorlar” dedi.

Zengin’in konuşmasının ardından ise DDSB temsilcisi söz aldı. Kartal bölgesinde yürüttükleri tüm faaliyetlerde Suzan’ın izleriyle, Suzan’ın örgütlediği insanlarla karşılaştıklarını belirten DDSB temsilcisi, “aramızdan ayrılışının boşluğunu tekrar tekrar hissediyoruz. Onun örgütçülüğü ve disiplini ile mücadeleyi omuzlayan kimliği örnektir” dedi.

Son olarak da Suzan Zengin ile birlikte faaliyet yürüten bir dostu, onun kendi mahallelerinde yürüttüğü faaliyeti ve kitlelerle yakın ilişkisini aktardı.

Anma, Bize Ölüm Yok marşının hep bir ağızdan okunması ile sonlandırıldı.

Suzan_Zengin