Anasayfa , Avrupa , YDG MYK: “Faşizme karşı göğsünü siper edenler ölümsüzdür!”

YDG MYK: “Faşizme karşı göğsünü siper edenler ölümsüzdür!”

Faşizme karşı göğsünü siper edenler ölümsüzdür!

24-28 kasım 2016 tarihlerinde faşist kolluk güçlerinin Dersim Aliboğazında gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda farklı bölgelerde çıkan çatışmalarda 12 TİKKO gerillası şehit düşmüştür. T.C. faşizminin kuruluşundan bugüne dek ilericiler, devrimciler ve komünistlere yönelik azgınca saldırıların sonu gelmezken, buna karşı kendi öz savunmasını ve halk ordusunu oluşturarak özgürlük mücadelesini verenler her daim olmuştur. Ve bu mücadelede dağları mesken eyleyip, dünyayı temellerinden sarsacak dava uğruna bedel ödeyen halk savaşçılarından onikisi daha güneşe uğurlanmıştır. Çoğu gençlik çalışmalarından gelen ve aralarında erkek egemen sisteme karşı Clara Zetkin’in deyimiyle ‘faşizmi yerle bir edene kadar’ diyerek dağları mesken eyleyen 3 kadın halk savaşçısının da olduğu devrim şehitleri bize bir kez daha faşizme karşı mücadelenin meşruiyetini göstermişlerdir.

12 Fidanın arasında geçmişte Merkezi Yönetim Kurulu üyesi olarak YDG’de aktif yer almış olan yoldaşımız Yetiş Yalnız da bulunmaktadır. Yeni Demokratik Gençlik içinde uzun dönem paha biçilmez emekler katmış olan Yetiş yoldaşımız mütevazi, azimli, dürüst, paylaşımcı, emektar yönleriyle bütün yoldaşlarında özel bir yer edinmiştir. Burjuvazinin yoz kültürüne karşı devrimci ahlakı ve yaşam tarzını kuşanan Yetiş yoldaş, örgütün gelişimi doğrultusunda örnek duruşuyla hareket ederek günümüzde dahi etkisi olan önemli izler bırakmış ve ciddi katkılarda bulunmuştur.

Bugünün başarılarının onun da emeğinden geçtiğinin bilincinde olarak Yetiş yoldaşın bizlere bıraktığı mücadeleyi layıkıyla yerine getirmek, anti-emperyalist, anti-faşist direnişi yükseltmekten geçmektedir. Onun anılarını verdiğimiz zor ama onurlu mücadeleyi büyüterek yaşatabileceğimizin gerçekliği bugün daha bariz bir biçimde önümüzde durmaktadır.
Tarih yazan halk savaşçıları dün olduğu gibi bugün de bizlere, genç yüreklere örnek olmaktadırlar. Onların ideolojik anlamda donanma çabaları, mücadele içindeki fedakarlıkları, zulme karşı keskin ve net duruşları bizlere bugün önemli örneklerdir. Mücadele yolumuzda onların da ördüğü taşlar bizler için ayrı ayrı birer değerdir.

Yangın yerine dönen ülkemizde nice tohumlar toprağa düştü, nice özgürlük mücadelesi yürütenler sonsuzluğa uğurlandılar. Her uğurlama aynı zamanda bir yeniden doğuştur, ki bunu görebilmek için tarihimize bakılması yeterlidir.

Bizler YDG MYK olarak tüm YDG üye ve aktivistlerimizi alanlarda yapılacak olan anma etkinliklerini sahiplenip güçlü katılım sağlamaya ve şehit düşen 12 halk savaşçısına yakışır bir duruşla anmaya çağırıyoruz.

Devrim şehitleri onurumuzdur!

Halk savaşçıları ölümsüzdür!

Jin Jiyan Azadi!

Yetiş Yalnız mücadelemizde yaşayacak!

YDG 25. Dönem MYK