Home , Haberler , Yavuz hırsızlar RedHack’i bastıramadı

Yavuz hırsızlar RedHack’i bastıramadı

m-180890TÜRKiYE | 12 – 01 – 2013 | RedHack’in YÖK’ü hackleyerek ele geçirdiği 60 bin dosyayı ve ODTÜ sonrasında AKP’ye destek veren rektörlerin kirli çamaşırlarını birer birer ortaya dökmesi üzerine rektörlerden açıklama geldi. Rektörler, belgelerin gerçek olmadığını iddia etti.

YÖK’ün sitesini hackledikten sonra ele geçirdiği belgeleri birer birer paylaşan RedHack, ODTÜ olayları sonrasında AKP’ye destek için imza sırasına giren rektörleri zor durumda bıraktı. Üniversite bütçesinden yaptıkları vurgunların belgelerle ortaya çıkması üzerine Fırat Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi rektörlerinden yalanlama açıklamaları geldi.

Vakıfbank’ta pişmiş, Bingöl’e düşmüş

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin harçlarını yatırdığı Vakıfbank’ın üniversiteye verdiği promosyon gelirlerini üniversite şenliklerinde harcayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Feyzi Bingöl’ün, paranın bir bölümüyle de kendisine Audi A8 marka bir araba aldığı ortaya çıkmıştı.

İddialar ile ilgili Doğan Haber Ajansı’na konuşan Bingöl, Vakıfbank’ın birçok üniversiteye olduğu gibi kendi üniversitelerine de araç hibe ettiğini öne sürdü. Bingöl, hibe edilen aracın son model olmasını ise şu sözlerle savundu: “O dönemde hibe etmek istedikleri araç Audi A6 idi. Ama o sırada KDV oranlarının sıfıra inmesiyle Audi A8 vermişler”.

Söylet RedHack’ten özür bekliyormuş

İstanbul Üniversitesi’nde bir kez daha rektörlüğe seçilen Prof.Dr. Yunus Söylet ise Twitter hesabı üzerinden iddiaları yanıtladı. RedHack’in İstanbul Üniversitesi ile ilgili yayımladığı belgelerin yalan ve yanıltıcı olduğunu iddia eden Söylet, belgelerde geçen 6 adet Volkswagen Passat ve 1 adet BMW marka aracın üniversiteye hibe edildiğini söyledi. RedHack’e “Birilerinin ortama saçtıklarından dolayı hiç susmam, bugün belgeleriyle açıklama yapılacak, o açıklamalardan sonra özür beklerim” dedi.

Söylet’in Twitter’dan geçtiği mesajlarda, aynı belgelerde yer alan 1 milyon 537 bin liranın muhasebe kayıtlarında görülmemesi iddiasını yanıtlamaması ise dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, eğitim-öğretim yılı başında yemekhaneye yapılan yüzde 85’lik zamları “Bütçemiz el vermiyor” sözleriyle savunmuş ve öğrencilerin tepkilerini görmezden gelmişti.

Marmara Üniversitesi’nden sade yalanlama

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ise iddialar karşısında herhangi bir karşı delil sunamadı. Belgelerin asılsız olduğu söylemini yineleyen rektörlük, usulsüzlük yapmadıklarını söylemekle yetindi.

ODTÜ’lüler rektörleri istifaya çağırdı

ODTÜ’deki direnişi kınayan rektörlerin hırsız çıktığını söyleyen ODTÜ öğrencileri, bir basın açıklamasıyla rektörleri istifaya çağırdı. Fizik Bölümü önündeki basın açıklamasında üniversiteleri hırsızların, sermayedarların, piyasacıların yönetmesine karşı mücadele edileceği belirtildi. “ODTÜ’den yakılan ateş birer birer üniversitelere yayıldı, yayılacaktır” denilen açıklama rektörlerin istifaya çağrılmasıyla son buldu.

Sendika.Org