Home , Avrupa , Sinem Mut ve Anıl Kaya’nın Politik İltica Başvurusu Kabul Edildi

Sinem Mut ve Anıl Kaya’nın Politik İltica Başvurusu Kabul Edildi

HABER MERKEZİ|06.04.2023| Hatırlanacağı üzere, devrimci-demokratik faaliyetleri sebebiyle hapis cezası aldıkları için Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan Sinem Mut ve Anıl Kaya’nın, Almanya’da iltica talepleri ret edilmiş ve savundukları Kaypakkayacı fikirler gerekçe gösterilerek haklarında sınır dışı edilme kararı verilmişti.

Eski Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyeleri Sinem Mut ve Anıl Kaya, kararlı mücadeleleri ve Almanya’daki devrimci demokratik kişi ve kurumların da desteğiyle oturum hakkını kazandı.

Bu kazanımdan sonra yazılı bir açıklama yapan Sinem Mut ve Anıl Kaya şunları söyledi:

“Herkese tekrar merhaba,

Geçtiğimiz yıl Münih İdari Mahkemesi’nin, hakkımızda verilen geri gönderilme kararını durdurduğunu sizlerle paylaşmıştık. Bu bir yıl içinde gelişmeler lehimize oldu ve en sonunda BAMF Almanya’da ki politik iltica başvurumuzu kabul etti.

Tabii ki bu bir yıl içinde de hukuki mücadelemizi devam ettirdik ve bu süreçte birçok kişi ve kurumun desteğini yanımızda hissettik. Yaşadığımız bu zorlu süreçte yanımızda olan sizlere teşekkür etmeyi ve dayanışma duygularımızı ifade etmeyi istedik.

Özellikle avukatımız Roland Meister ve ofisi tüm imkanlarıyla yanımızdaydı. Bizi bu uzun ve zorlu süreçte hiç yalnız bırakmadıkları için, inatla ve sabırla hep yanımızda durdukları için avukatlarımız Roland Meister ve Yener Sözen’e ayrıca teşekkür ederiz.

Şimdi kendimizi daha güvende ve mutlu hissediyoruz. Ancak biliyoruz ki Almanya ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde benzer sorunlar yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli yüzlerce politik mülteci var. Türkiye’de AKP-Erdoğan rejimine karşı mücadele eden insanlar hukuksuz yargılamalar ve insan onuruna aykırı davranışlardan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalmaya devam ediyor.

Dört yılık mücadelemiz sonucunda aldığımız bu kararın sadece bizim için değil aynı zamanda bizimle benzer politik problemler yaşamış ve bunun sonucunda ülkesinden kopmak ve Almanya’da politik iltica talebinde bulunmak zorunda kalmış özellikle Kürdistanlı ve Türkiyeli politik ilticacılar için de önemli bir kazanım olduğunun farkındayız. Bizim bu süreçte ki motivasyonlarımızdan biri de kolektif bir fayda oluşturabileceğimize olan inancımızdı ve bunu hep birlikte başardık.

Gelinen aşamada benzer sorunlar yaşayanlarla dayanışma içinde olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Hiç kimsenin göç etmek zorunda bırakılmadığı daha güzel, aydınlık günler diliyoruz.

Dayanışma ve dostlukla…

Sinem ve Anıl

05.04.2023“