Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , DDSB: 17 MART (PERŞEMBE) Saat 12.00 `de “Dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz”

DDSB: 17 MART (PERŞEMBE) Saat 12.00 `de “Dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz”

IMG_9479“Her türlü baskı ve saldırıya en iyi cevap örgütlenmeyi yükseltmektir” diyen Devrimci Demokratik Sendikal Birlik(DDSB) Orjin Grup bünyesindeki Aydınlı Deri’de DERİTEKS’te örgütlenmeye başlayan işçilere yönelik sendikadan istifa baskılarının artmasının ardından ikinci bir eylem kararı alan işçilerin eylemine çağrı yaptı.

İşçilerin yapacağı açıklamaya çağrı yapan DDSB, “Savaşın ayyuka çıktığı, bombaların sıradanlaştırılmaya çalışıldığı, işçi sınıfının kazanılmış haklarının geri alınmaya çalışıldığı, kıdem tazminatının fona devri, kiralık işçi büroları ile sınıfın örgütlü gücünü dağıtmaya çalışan sermaye güçleri saldırılarını yoğunlaştırıyor. Sömürü ve Faşizmin katmerleştiği dönemlerde emekçi kitlelerin ve halkların sarılacakları tek şey örgütlenmedir.  Sınıfın her katmanına yönelik en küçük hak alma mücadelesine, eleştiriye, muhalif durmaya sabredemeyen emekçi düşmanı sermaye ve onun kukla iktidarı AKP karşısında sınıfın ve ezilen halkların sesini yükseltmek, örgütlemek bugünkü görevimizdir” dedi.

“Her türlü baskı ve yıldırma politikalarına dün nasıl karşı durduysak bugünde aynı kararlılık ve inançla karşı duracağız” diyen DDSB, “Bu inançla örgütlenmeyi büyüten her faaliyetin yaratıcısı ve yaşatıcısıyız” dedi.

DDSB son olarak “Aydınlı Deri işçilerine ve saldırıya uğrayan sendikacılara sahip çıkmak için Tüm DDSB’lileri açıklamaya katılmaya ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklaması;

TARİH: 17 MART (PERŞEMBE) 2016

YER: ORJİN GRUP AYDINLI DERİ FABRİKA ÖNÜ(ADRES:Güneşli Evren Mah. Gülbahar Cad. No: 19)

SAAT: 12.00