Anasayfa , Avrupa , Köln/Yasta değil İsyandayız, Yaşasın 8 Mart!

Köln/Yasta değil İsyandayız, Yaşasın 8 Mart!

image(8)KÖLN |08.03.2015| 8 Mart vesilesiyle, Köln Mühlheim de yüzlerce Kadınlar bir araya geldi. Bu uğurda Şehit düşen tüm Kadınlar için saat 12 de bir dakikalık Saygı Duruşuyla Mitinge başlandı. Kadın Örgütlerin ve Kurumların Konuşmalarından sonra yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca Kadınların Hak gasplarına karşı, Şiddete karşı, Tacize ve Tecavüze karşı “Yasta değiliz, İsyandayız” diye haykırdılar Kadınlar. Atılan Sloganlarla “Jin Jian Azadi”,” Anaların Öfkesi Katileri Boğacak”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Biji Rojava”, “Biji YPG”, “Dersimden bir ses Sefagül ler ölmez”, “Kadınların Katili AKP Hükümeti”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “8 Mart Kızıldır Kızıl Kalacak” ve Kürt Kadınların Erbane müzik gurubuyla Miting alanına geri gelindi. Erkek egemen sisteminden kaynaklanan kadının sömürüsüne, katledilmesine ve her türlü Baskıya ve Şiddete bir son verilmesi istendi. Eylem halaylarla sona erdi.

Ardından Yeni Kadın, MLPD, Rebell ve SBK lı Kadınlar bir araya gelerek günün değerlendirilmesini yaptılar ve genel Kadın sorunlarını tartıştılar. Bu sorunun esas kaynağı Emperyalist Kapitalist Sistemin Erkek egemen anlayışın yaratığını vurgulandı. İnsanlığın kurtuluşu Sınıf Mücadelesinden geçtiğini ve Kadının Kurtuluşu ise Sınıf Mücadelesinden ayrı olmadığı belirtildi. Geniş Kadın kitlesine ulaşılması için ortak çalışmalarda önemli olduğu gibi Kadınların yaşadığı en ufak sorunlarına da cevap olmanın yöntemleri üzerinde konuşuldu. Sohbet verimli ve öğreticiydi.

Bu mücadelenin zorlu ve cetin olduğu gibi, o kadarda Şanlı ve Yüce olduğu da bir gerçektir. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz.

Şan Olsun 8 Martı Yaratan ve Yaşatanlara

Köln Yeni Kadın

image(5)image(8)